Yıldırım'dan Diego talimatı !

Yıldırım'dan Diego talimatı !

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sportif direktör Terraneo ile daha imzayı atmadan görüşerek yapılması gerekenleri sıraladı.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira imza töreninde birçok kez “Savaşan bir takım olacağız” vurgusu yaptı. Portekizli hocanın üstüne basa basa kullandığı bu ifadenin arkasında Aziz Yıldırım’ın kafasındaki yeni Fenerbahçe planı yatıyor.  
 
Yeni sezon öncesi köklü bir yapılanma sürecine giren Sarı-Lacivertliler, ilk hamlesini 29 Mayıs tarihinde İtalyan futbol adamı Giulliano Terraneo'yu sportif direktörlüğe getirerek yaptı. Terraneo, Kanarya’da görevine başlamadan 3 gün önce, yani 26 Mayıs’ta kulüp binasında Başkan Aziz Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
‘Takım için çok önemli bir isim’
 
Yıldırım, bu sezon kurmak istediği takımın şifrelerini Terraneo'ya aktardı. Tüm hamlelerin bu plan doğrultusunda yapılmasını istedi. Yıldırım’ın üzerinde durduğu önemli noktalardan biri de Brezilyalı yıldız Diego’nun durumu oldu. Diego’nun geçen sezon kendisini gösteremediğinin altını çizen başkanın, “Bu takım için çok önemli bir isim. Onun çevresinde bir takım kurun ve yıldızını parlatın” dedi. Yıldırım’ın üzerinde durduğu diğer noktalar ise şu şekilde:
 
‘Teknik direktör de savaşmalı’
 
*Takımın çehresini değiştirin. Kıran, savaşan, yılmayan bir takım kurun. Rakiplerini ısıran bir Fenerbahçe istiyorum. Transferde de beklentimiz bu yapıdaki isimlerin gelmesi.
 
*Teknik direktör de takımı için savaşmalı. Takımının hakkını en önde o savunmalı.
 
*Takımda adaleti sağlayın. Oyuncular arasında ayrıma kesinlikle izin vermeyin.
 
*Benim çizgilerim bunlar. Gerisini sizin işiniz.
 
50 kişilik transfer listesi
 
Terraneo, Yıldırım’ın bu beklentileri doğrultusunda çalışmalarına başlarken ilk etapta uzun süre önce anlaşılan Fernandao ve Şener Özbayraklı transferlerine nokta konuldu. Sonrasında rota teknik direktör arayışlarına çevrilirken İtalyan direktör, uzun uğraşlar sonucu Vitor Pereira’yı göreve getirdi. Portekizli hocaya Yıldırım’ın kafasındaki planı en ince ayrıntısına kadar anlattı. Tecrübeli hoca da önceki günkü ilk demecinde mesajlarını bu doğrultuda verdi. Terraneo şimdi daha önce scout ekibinin belirlediği 50 kişilik transfer listesinde tam da Yıldırım’ın talepleri doğrultusunda isim arayışlarını sürdürüyor.