Yıldırım'ın kritik Pereira kararı !

Yıldırım'ın kritik Pereira kararı !

Fenerbahçe'de akıllarda tek bir soru var. Pereira ile yola devam edilecek mi?

2000-2001 sezonunda Fenerbahçe'nin başında göreve başlayan Mustafa Denizli, sezon sonunda takımı şampiyon yapıp sarı-lacivertli takımı şampiyon yapan ilk Türk teknik adam olarak tarihe geçiyordu.

Mustafa Denizli 2001-2002 sezonunda yaşanan Şampiyonlar Ligi hüsranı ile 17.haftada görevinden ayrıldı.
 
Sezonun geri kalanına Alman teknik adam Werner Lorant ile devam eden Fenerbahçe, aynı sezonda Oğuz Çetin ve Tamer Güney ile yola devam etti.
 
2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarını Alman teknik adam Christoph Daum ile şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda son maçta Denizli'de kaybedilen şampiyonluk sonrası takımdan ayrıldı.
 
100.yıla Brezilyalı efsane Zico ile başlayan Fenerbahçe Alex, Tümer, Deivid, Tuncaylı kadrosu ile mutlu sona ulaşıyordu. Yeni sezona fırtına gibi giren Fenerbahçe Zico ile Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde Inter, Sevilla, Chelsea, CSKA Moskova gibi takımları yenip çeyrek finale kadar uzansa da ligde Galatasaray'a şampiyonluğu kaybedince Zico ile yollar ayrılmıştı.
 
2008-2009 sezonuna Avrupa Şampiyonu hoca apoleti ile Luis Aragonés ile başlayan Fenerbahçe istenilen başarıyı sağlayamayınca İspanyol hoca ile ipler koptu!
 
 
2009-2010 sezonuna yeni bir yapılanma  ile başlayan sarı-lacivertliler Sportif Direktör olarak Aykut Kocaman'a emanet edildi. Takımın başına ise tekrar Alman çalıştırıcı Daum getirildi. 16 Mayıs akşamı Bursaspor'a kaybedilen şampiyonluk sonrası Daum, ikinci kez son maçta şampiyonluk kaybederken tekrar Fenerbahçe'den gönderildi.
 
2010-2011 sezonunda bu kez takım elbiseyi çıkarıp eşofmanlar ile sahaya inen Aykut Kocaman önderliğinde şampiyon olan Fenerbahçe, 2011-2012 sezonuna da Aykut Kocaman ile devam etti. Bu kez şampiyonluğu Galatasaray'a kaybeden Fenerbahçe'de uzun yıllar sonra ilk kez şampiyon olamayan teknik adam ile yola devam edildi.
 
2012-2013 yılında Sneijder ve Drogba gibi yıldızları ile iki yıl üst üste şampiyonluğu kazanan Galatasaray, Aykut Kocaman için Fenerbahçe defterinin kapanmasına sebep oldu.
 
2013-2014 sezonuna Ersun Yanal ile fırtına gibi başlayan Fenerbahçe, Süper Kupa'da Drogba'nın golüyle kupayı ezeli rakibine kaybetse de rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı. 
 
Sezon sonunda sözleşmesi yenilenen Ersun Yanal, Başkan Aziz Yıldırım ile sorunlar yaşayınca 2014-2015 sezonuna yardımcı antrenör İsmail Kartal ile devam edildi. Sezonu Galatasaray'ın arkasında 2. bitiren İsmail Kartal ile sezon sonu yollar ayrıldı.
 
Ve Fenerbahçe'nin başına Portekiz'de, Yunanistan'da şampiyonlukları bulunan Vitor Pereira geldi. Büyük bir yapılanma ile sezona başlayan Fenerbahçe Nani ve Van Persie gibi dünya yıldızı transferlere rağmen şampiyonluğu Beşiktaş'a kaybedince Pereira sarı-lacivertli taraftarların hedefi haline geldi.
 
Şimdi tüm Fenerbahçeli taraftarlar bu sorunun cevabını bekliyor! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin başında olduğundan beri ilk kez şampiyon olamayan bir yabancı antrenör ile yola devam edecek mi?

Milliyet