''Türkiye'deki antrenörler yetenekli ama...''

''Türkiye'deki antrenörler yetenekli ama...''

Hüseyin Eroğlu, Türkiye'de antrenörlerin yetenekli olduğunu ancak derslerine fazla çalışmadıklarını savundu.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Türkiye'de antrenörlerin yetenekli olduğunu ancak derslerine fazla çalışmadıklarını savundu.

Eroğlu, kulübün internet sitesinde yer alan röportajında, ailesinden  gizli olarak futbola Almanya'da başladığını, babasının kendisine izin vermemesine  rağmen çalışmayı, iş disiplini ve ahlaklı olmayı öğreterek futbolcu olmasına en  büyük desteği sağladığını belirtti.
 
Türkiye'ye döndükten sonra futbol coşkusunu yaşamak için Atatürk ve  Alsancak statlarında limonata sattığını kaydeden Eroğlu, daha sonra Sıdıka Rodop  Lisesi'nde futbol takımına seçildiğini bildirdi.
 
Eroğlu, liseden sonra futbolculuk kariyerine devam ettiğini  belirterek, "Şunu tüm açık yürekliliğimle söyleyebilirim ki hiçbir zaman üst  düzey bir oyuncu olamadım ama çalışkanlığım ve disiplinimle hep vazgeçilmez  oldum. Şimdi, öğrencilerime de bunu aşılıyorum" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'de futbolu bırakan herkesin önce PTT 1. Lig'de yardımcı  antrenör, sonra da tek sorumlu olmak istediğini bildiren Eroğlu, şunları  kaydetti:
 
"Kimsenin, altyapıda uzun yıllar çalışmak gibi bir hayali yok.  Türkiye'de antrenörlerin yetenekli olduğunu ancak dersine fazla çalışmadığını  düşünüyorum. Bu sözüm nedeniyle eleştiri alacağım ama gerçek ne yazık ki bu.  Bugün, yarım saat sonra maça çıkacağı rakibinin antrenörünü tanımayanlar bile  var."
 
Futbolun düne bakılarak yönetilemeyeceğini savunan Eroğlu, "Dün,  tarihtir. Bugüne bakmalısınız. Bugün ise coğrafyadır. Tarihi büyük, coğrafyası  küçük olmamak için çalışmak şart. Bu noktada bakış açısı da çok önemli. Bakın,  bizim toplumumuz negatife odaklıdır. 9 maç üst üste kazanırsınız, en sondaki  beraberliğiniz konuşulur. Kimse mevcut durumun artıları üzerine yoğunlaşmaz"  yorumunda bulundu.
 
Eroğlu, Altınordu olarak yaptıkları işlerin meyvelerini almaya  başladıklarını belirterek, "Çok değil, sadece 1-2 sezon sonra sistem ürettiğiyle  dönen bir yapıya kavuşacak ve o zaman bugün söylediklerimiz daha iyi algılanacak"  diye görüş belirtti.