Balıkesirspor yenilgiyi unuttu

Balıkesirspor yenilgiyi unuttu

Balıkesirspor, göreve getirilen teknik direktör Fikret Yılmaz ile yenilgi yüzü görmedi.

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor, 4 Kasım'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulun ardından değişen kulüp yönetimince göreve getirilen teknik direktör Fikret Yılmaz ile yenilgi yüzü görmedi.

Kırk yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de istediği başarıyı  ortaya koyamayıp, sadece bir sezon tutunabilen ve PTT 1. Lig'e düşen  Balıkesirspor'da kötü gidiş, burada da devam etti.
 
Balıkesir'de kamuoyu ve taraftarların baskısı, kötü gidişin etkisiyle  4 Kasım'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda seçime tek aday olarak giren  Feyyaz Çiftçi, başkanlığa seçildi.
 
Yeni yönetim ilk iş olarak teknik direktör değişikliğine gitti ve 10  Kasım'da Fikret Yılmaz'ı takımın başına getirdi.
 
Yılmaz yönetiminde Altınordu ile sahasında yaptığı maçtan 0-0'lık  sonuçla ayrılan Balıkesir ekibi, deplasmanda Adana Demirspor ile 2-2, sahasında  Karşıyaka ile 0-0 berabere kalarak 3 maçta 3 puan topladı.
 
Balıkesirspor, son iki maçından ise galibiyetle ayrılarak 6 puan aldı.  Deplasmanda Samsunspor'u 2-0 yenerek Yılmaz'ın deyimiyle "Şapkadan tavşan  çıkaran" Balıkesir ekibi, son olarak sahasında Boluspor'u 6-0 mağlup etti.
 
Sezonun 11 haftasında 3 galibiyet ve 6 beraberlikle 15 puan toplayan  kırmızı-beyazlılar, Yılmaz yönetimindeki 5 haftada 2 galibiyet ve 3 beraberlikle  9 puan aldı.
 
Ligde 11 haftada 12 gol atan ve 11 gol yiyen Balıkesirspor, son 5  haftada 10 gol kaydederken kalesinde sadece 2 gol gördü. Kırmızı-beyazlılar, 5  hafta içinde gol averajını 1'den 9'a yükseltti.
 
Balıkesirspor, 16. hafta sonunda lider Vartaş Elazığspor'un 4 puan  gerisinde 24 puanla 6. sırada bulunuyor.
 
Hedef Süper Lig
 
Kulüp başkanı Feyyaz Çiftçi, yeni yönetim kurulunun 6, yeni teknik  heyetin ise 5 maçtır görevde olduğunu belirtti.
 
Kayseri Erciyesspor maçında göreve geldiklerini hatırlatan Çiftçi,  "Hocamız ise Altınordu maçında ilk görevini yaptı. Geldiğimiz günden bu yana  yenilgi yüzü görmedik. Son iki maçtır da kazanıyoruz. Oyuncularımız ve teknik  heyetimiz oldukça başarılı" diye konuştu.
 
Çiftçi, oyuncuların daha önce yönetimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle  başarılı olamadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Şimdi hem teknik heyetimize hem yönetime güvenleri tam. Oyuncularımız  arasında saygı üst boyutlarda. Üslup sahibi oyunculardan oluşan bir takıma  sahibiz. Bu ligin üstünde bir takıma sahibiz ve üst seviyelerde oyun oynuyoruz.  Bunu son iki maçtır da görüyoruz. Bir takım eksiklerimiz var ama o eksikleri de  devre arasında gidereceğiz. Bundan sonraki maçlarda daha iyi sonuçlar alacağımıza  ve bu takım ve teknik heyet ile üst lige çıkacağımıza inanıyorum."