İrfan Buz zeminden şikayetçi

İrfan Buz zeminden şikayetçi

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz, "Sahamızın zemini çok kötü. Bu saha bize yakışmıyor" dedi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, PTT 1.  Lig'de kalmak istediklerini, adımlarını ona göre atacaklarını söyledi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında gazetecilere  açıklamalarda bulunan Buz, Karşıyaka deplasmanından önemli bir galibiyetle (1-0)  döndüklerini hatırlattı. Adana Demirspor mağlubiyetiyle yitirdikleri 3 puanı,  telafi ettiklerini kaydeden Buz, "En az 20 puan almak istediğimizi söylemiştik.  Çok şükür bunu da yaptık. Arkadaşlarım özverili disiplinli bir galibiyet aldılar"  diye konuştu.
 
Ayaklarının yere basması gerektiğini ifade eden teknik direktör Buz,  "Her şeyden evvel çok duyarlı bir halkımız var. Bu sene takımımız PTT 1. Lig'e  yeni çıktı. Takım kadrosuyla ilgili sıkıntılarımız olsa da bizim hedefimiz ligde  kalmaktı. Ligde kalmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Günü kurtarmak adına Malatya'ya gelmediğini ifade eden teknik direktör  Buz, "Yeni Malatyaspor'a, Malatya halkına bir şeyler vermek istiyorum. Onların  mücadelesi içerisindeyiz. Ekibimle adımlarımızı ona göre atacağız. Transferlerle  ilgili de çalışmalarımız var. Burada genç arkadaşlarım var, onları da ön plana  çıkarmak istiyorum" şeklinde konuştu.
 
"Sahamızın zemini çok kötü"
 
PTT 1. Lig'in deplasmanda en çok galibiyet elde eden iki takımından  biri olduklarını kaydeden Buz, iç sahada zemin sorunu yaşadıklarını vurgulayarak,  şu değerlendirmeyi yaptı: "Kendi sahamızda sıkıntımız var. Sahamızın zemini çok kötü. Bu saha  bize yakışmıyor. Burada iki takım da aynı şartlarda oynuyor fakat siz ev  sahibisiniz, pas yapmalısınız, maçı kazanmak istiyorsunuz. 3-5 pas yapmadığınız  zaman sıkıntı yaşıyorsunuz. O yüzden gerçekten üzülüyorum, dua ediyorum saha daha  da kötüleşmesin diye. Onun arkasına da sığınmıyoruz. Hiçbir bahanenin arkasına  sığınmadık, sığınmayacağız fakat ne olursa olsun bizim için dezavantaj. Bir ev  sahibi takım için sahanın bu kadar kötü olması dezavantaj."
 
Buz, hafta sonu iç sahada Samsunspor'la yapacakları maça da değinerek,  "Tabii onlar için de önemli bir maç çünkü hedefleri belli. Onlara saygı  duyuyorum. Çok iyi takımları var ama öncelikle biz ne yapacağız ona bakacağız"  şeklinde sözlerini tamamladı.