Özbekler tarihe geçti

Özbekler tarihe geçti

F Grubu mücadelesinde Özbekistan, Yeni Zelanda'yı 3-0 mağlup etti.

Asya temsilcisi, aynı zamanda U20 Dünya Kupası tarihinde ilki gerçekleştirdi.

FIFA U20 Dünya Kupası'nın 3. gününde Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Özbekistan, Yeni Zelanda'yı 3-0 yendi. Özbekistan'ın golünü Makhstaliev, Sergeev ve Turapov attı. Bu sonuçla birlikte Asya ekibi turnuva tarihindeki ilk galibiyetini aldı.

Mücadelenin henüz başında gole çok yaklaşan Özbekistan'dı. Asya temsilcisinde Makhstaliev'in sağdan iki kişi arasından yaptığı ortada kaleci Crocombe topu elinden kaçırdı. Ancak altı pasta topu eliyle düzeltip ağlara gönderen Sergeev'in bu müdahalesinde hakem golü vermedi. Oyunu yönlendiren taraf olan Özbekistan 14. dakikada skoru buldu. Yeni Zelanda kalecisi Crocombe topu uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak rakibinin önüne düştü. Sergeev ayağına gelen topu ağlarla buluşturmak istedi ancak Crocombe önce çeldi ancak top Makhstaliev'in önüne düştü ve yetenekli isim meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Gölü bulduktan sonra oyunu kontrol eden ve daha rahat olan taraf Özbekistan olmaya devam etti. Yeni Zelanda atak yapmakta zorlanırken, 39. dakikada Sergeev'in şutu direkten döndü. Devre biterken ise yine Makhstaliev'le çok önemli bir pozisyon yakalayan Özbekler, Crocombe'yi geçemedi ve devre 1-0 tamamlandı.

İkinci yarıda da Özbekistan baskılıydı. 53. dakikada Sergeev defansın arkasına çok iyi sarktı. Kendisi atılan pası durdurmadan ağlarla buluşturan oyuncu takımını 2-0 öne geçirdi. Yeni Zelanda oyun kurup rakip kaleye gitmekte zorlanırken 65. dakikada Crocombe bir kez daha topu rakibine gönderdi. 6 pasta topla buluşan Özbek futbolcunun şutuna Crocombe engel oldu ve farkın 3'e açılmasına izin vermedi. Ancak hemen 2 dakika sonra 67. dakikada Turapov ceza sahası dışından sol çaprazdan yaptığı mükemmel şutla takımını 3-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın sonunda pozisyonlar yakalayan Yeni Zelanda bu fırsatları değerlendiremedi. Ve mücadele bu sonuçla tamamlandı.

F Grubu'nda maçlar bu akşam 20.00'de Uruguay - Hırvatistan mücadelesi ile devam edecek.

Yeni Zelanda: Crocombe, Roux ('65 Higgins), Touiloma (69' Gulley), Arms, Adams, Biss, Howieson, Payne, Boyd, Watson (46' Thomas), Fenton

Özbekistan: Amanov, Shamsitdinov, Rakhmanov, Yuldashinov, Fomin, Makhstaliev, Kozak (63' Ubadullayev), Turapov (76' Musharipov), Iskanderov (70' Yusupov), Sergeev, Sabirkhodjaev

Goller: 16' Makhstaliev, 53' Sergeev, 76' Turapov
Sarı kart: 57' Fomin (Özbekistan)