Şili'den müthiş geri dönüş!

Şili'den müthiş geri dönüş!

Şili, 1-0 geriden gelerek Mısır'ı 2-1 mağlup etti.

2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nın ikinci gününde E Grubu ilk maçında Şili, 1-0 geriden gelerek Mısır'ı 2-1 mağlup etti. Galibiyet golünü ceza sahasında harika hareketler yapan Bravo kaydetti.

Türkiye’de düzenlenen 19’uncu FIFA U20 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda Şili ile Mısır karşılaştı. İsveç futbol federasyonundan Jonas Eriksson’un yönettiği maçta Şili 1-0 geriden gelerek maçı 2-1 kazandı.

Maça etkili başlayan Şili turnuvanın en erken golünü atmaya çok yaklaştı ama ceza sahasına yapılan ortada Castillo'dan önce kaleci Awad topa sahip oldu. Şili’nin ilk dakikalarda önemli atakları vardı ama golü Mısır buldu. Orta sahada Hassan’ın ceza sahasına derinleme pasında topla buluşan Kahraba, yerden düzgün bir vuruş ile Melo’yu avladı ve Mısır’ı öne geçirdi.

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Şili takımı iki kanatta da etkili olmaya başladı. 25’inci dakikada Henriquez’in pasında ceza sahasında topla buluşan Rabello vurmakta gecikse de Castillo’nun vuruşu kaleci Awad’ın üzerinden ağlarla buluştu ve maça denge geldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve devre 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Takımlar ikinci yarıya da hızlı başladı ama Şili Castillo, Mısır da Ahmet Hassan ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Yapılan oyuncu değişiklikleri Şili'ye galibiyet golünü getirdi. Henriquez'in yerine oyuna giren Bravo, 77'inci dakikada ceza sahası içerisinde Rabello'nun kafası ile indirdiği topu düzgün bir vuruşla Mısır filelerine gönderdi.

Bu golle birlikte Şili, 1-0 geriden gelerek 2-1 öne geçti. Golden 4 dakika sonra Cuevas, Gomaa'ya yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü. Bu kart, 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nın ilk kırmızı kartı oldu. Son dakikalara doğru sertleşen oyunda başka gol olmadı ve maç 2-1 Şili'nin galibiyeti ile sona erdi.

Grubun diğer maçında saat 21:00'de Antalya Akdeniz Stadyumu'nda İngiltere Irak ile karşılaşacak. Turnuvaya 3 puan ile başlayan Şili, ikinci maçını 26 Haziran Çarşamba günü saat 18:00'de Antalya'da İngiltere ile oynayacak.

Stat: Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadyumu
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Waernmark

Şili: Melo, Campos, Lichnovsky, Martinez (68’ Hernandez), Robles, Maturana (83' Huerta), Henriquez (59’ Bravo), Rabello, Cuevas, Fuentes, Castillo

Mısır: Awad, Kahraba, Yasser, Rabia, Refat (54’Sherif), Metwaly, Samir (79' Wahid), Ghaly, Osama, Hassan, Trezeget (67’ Gomaa)

Goller: 10' Kahraba, 25’ Castillo, 77’ Bravo
Sarı Kartlar: 82’ Yasser, 92’ Rabello, 93’ Osama
Kırmızı Kart: 80’ Cuevas