Beşiktaş turu İstanbul'a bıraktı !

Beşiktaş turu İstanbul'a bıraktı !

Beşiktaş, Club Brugge ile deplasmanında karşı karşıya geldi. Karşılaşma Club Brugge'ün 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 ilk maçında Club Brugge'e konuk olan Beşiktaş, öne geçtiği mücadeleyi 2-1 mağlup tamamladı.

İlk yarısı rölantide geçen maçın ikinci yarısına golle başlayan Beşiktaş, taraftarı sevince boğdu. Gökhan Töre, Ercan Taner'in deyimiyli Robben'vari bir golle siyah-beyazlı ekibi 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş'ın daha üstün oynaması beklenirken, oyuncu değişiklikleriyle oyunda kontrolü ele geçiren Brugge, önce 62'de De Sutter'le eşitiği sağladı. Ev sahibi ekip, 79'da Rafaelov'un penaltı golüyle 2-1 öne geçti ve karşılaşma da bu skorla sona erdi.

Beşiktaş'ta 4 eksik

 Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'ten yoksun çıkarken, Club Brugge'de ise Victor Vazquez ve Björn Engels aynı sebeple oynamadı. 

Club Brugge'ün yenilgisi yok

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Dinamo Moskova ve Milan ile birlikte yenilmeyen üç takımdan biri Club Brugge, kupadaki namağlup unvanını Beşiktaş karşısında da korudu
Temsilcimiz 2-1 yenilmesine rağmen deplasmanda bulduğu golle tur için avantaj sağladı, ancak rövanşı formalite maçına çevirme şansını yitirdi. İki takım arasındaki rövanş maçı 19 Mart'ta Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

 

[PAGE]



M.S. Craig Thomson'ın son düdüğü ile karşılaşma ev sahibi ekip Club Brugge'un 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Karşılaşmanın rövanşı 19 Mart'ta TSİ ile 22:05'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Laurens De Bock'in pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Felipe Gedoz'un çektiği şut kalecimiz Cenk Gönen'den dönüyor.

88. DK: Tolgay Arslan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekiyor ancak top kaleci Matthew Ryan'da kalıyor.

87. DK: Club Brugge karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Tom De Sutter'in yerine Tuur Dierckx'i oyuna alarak kullanıyor.

85. DK: Beşiktaş yarı alanının ortalarında sol kanatta Ersan Gülüm'e sert müdahalede bulunan Mamadou Obbi Oulare sarı kart görüyor

79. DK: GOL! Club Brugge, Lior Refaelov'un penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçiyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Felipe Gedoz, Serdar Kurtuluş'un yaptığı faulle yerde kalıyor ve hakem Craig Thomson, Club Brugge lehine penaltı kararı veriyor. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Lior Refaelov yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Cenk Gönen'in solundan ağlarla buluşturuyor.

75. DK: Necip Uysal'ın Tom De Sutter'e yaptığı faulün ardından ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Laurens De Bock geçiyor. De Bock'un çektiği şuta Cenk Gönen iki hamlede sahip olmayı başarıyor.

72. DK: Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı kullanıyoruz. Oğuzhan Özyakup oyundan çıkarken yerine Kerim Frei giriyor.

70. DK: Sol kanattan son çizgiye yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Felipe Gedoz geçiyor. Felipe Gedoz'un ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

69. DK: Sağ kanattan Thomas Meunier'in yaptığı ortayı Cenk Gönen kontrol etmek isterken topu elinden kaçırıyor ve top ters kanattan ceza sahası dışına çıkıyor. Topla buluşan Tom De Sutter'e ceza sahası dışında kayarak sert müdahalede bulunan Cenk Gönen sarı kart görüyor.

69. DK: Sağ kanatan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Laurens De Bock geçiyor. De Bock'un ortası ile ön direkte buluşan Mamadou Obbi Oulare'nin kafa vuruşu savunmamızdan dönüyor.

67. DK: Olcay Şahan'ın Lior Refaelov'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Laurens De Bock geçiyor. De Bock'un ortasını Tolgay Arslan kafayla kornere uzaklaştırıyor.

62. DK: GOL! Club Brugge, Tom De Sutter'in attığı golle skoru 1-1'e getiriyor. Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Felipe Gedoz'un çektiği şuta penaltı noktası üzerinde son anda ayağını sokan Tom De Sutter'in sol ayağı ile çektiği şut maalesef ağlarımızla buluşuyor.

61. DK: Club Brugge bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Davy Fauw'un yerine Mamadou Obbi Oulare'yi oyuna alarak kullanıyor.

59. DK: Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği aşırtma vuruş az farkla üstten dışarı çıkıyor.

59. DK: Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği aşırtma vuruş az farkla üstten dışarı çıkıyor.

58. DK: Olcay Şahan'ın pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.

56. DK: Gökhan Töre'nin pası ile topla buluşan Oğuzhan Özyakup topuk pasını ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Olcay Şahan'a vermek istiyor ancak araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

52. DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortasına altıpas çizgisi üzerinde Ersan Gülüm dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

49. DK:Ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Timmy Simons'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

46. DK: Club Brugge ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Boli Bolingoli-Mbombo oyundan çıkarken yerine Felipe Gedoz Conceiçao giriyor.

46. DK: GOOOOLLL!! Gökhan Töre'nin attığı golle 1-0 öne geçiyoruz. Oğuzhan Özyakup'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre, Laurens De Bock'tan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine girip topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor, top kaleci Matthew Ryan'ın sağından ağlarla buluşuyor.


İ.Y: Craig Thomson'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45. DK: Ersan Gülüm'ün Boli Bolingoli-Mbombo'ya yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Laurens De Bock geçiyor. De Bock'un ortasını Cenk Gönen yumruklayarak uzaklaştırıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

42. DK: Hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Ruud Vormer'e sert müdahalede bulunan Necip Uysal oyun durduktan sonra sarı kart görüyor.

41. DK: Tom De Sutter'in pası ile sol kanatta topla buluşan Boli Bolingoli-Mbombo'nun ortası kalecimiz Cenk Gönen'de kalıyor.

38. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Ruud Vormer'e sert müdahalede bulunan Tolgay Arslan sarı kart görüyor.

36. DK: Ruud Vormer'in Demba Ba'ya yaptığı faulün ardından Club Brugge yarı alanının ortasından kazanılan serbest vuruşta topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortası kaleci Matthew Ryan'da kalıyor.

33. DK: Laurens De Bock'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu Cenk Gönen uzaklaştırmak istiyor ancak top Demba Ba'ya çarpıp penaltı noktasının hafif sağ çaprazında bulunan Davy Fauw'un önüne düşüyor. Davy Fauw'un gelişine yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

29. DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortasını Timmy Simons uzaklaştırıyor.

27. DK: Beşiktaş ceza sahasına yakın bir noktada sağ kanatta Daniel Opare'ye kayarak sert müdahalede bulunan Davy Fauw hakemden sözlü olarak uyarı alıyor.

24. DK: Sağ kanattan Lior Refaelov'un yaptığı ortayı Necip Uysal kafayla uzaklaştırıyor.

20. DK: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

19. DK: Lior Refaelov'un kullandığı serbest vuruşla ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Tom De Sutter için ofsayt bayrağı kalkıyor.

16. DK: Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Ersan Gülüm'e sert müdahalede bulunan Tom De Sutter sarı kart görüyor.

14. DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Gökhan Töre kullanıyor. Gökhan Töre'nin ortasını Ersan Gülüm kafayla arka direkte bulunan Necip Uysal'ya indiriyor. Necip'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

12.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Laurens De Bock geçiyor. Bock'un ortası ile arka direkte buluşan Tom De Sutter kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturuyor ancak pozisyonun öncesinde Ersan Gülüm'e faul yapınca hakem golü geçersiz sayıyor.

7. DK: Sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup son çizgiden ortasını yapıyor ancak Club Brugge savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

5. DK: Orta sahadan gönderilen uzun topu Tom De Sutter kafayla Lior Refaelov'a indirmek istiyor ancak top kalecimiz Cenk Gönen'de kalıyor.

1. DK: Karşılaşmaya Demba Ba ve Tolgay Arslan'ın yaptığı santra vuruşu ile başlıyoruz.

- Club Brugge'da Thomas Meunier ve Francisco Silva, Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak bu karşılaşmada sarı kart görürse gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ın en golcü ismi ise 32 resmi maçta 25 gol kaydeden Demba Ba. Senegalli golcü Avrupa Ligi'nde de 6 maçta 5 gol kaydetti. Gökhan Töre, Avrupa Ligi'nde forma giydiği 8 maçta 3 gol, 3 asist ile oynuyor. Olcay Şahan'ın da bu sezon 37 resmi maçta 7 golü bulunuyor.

Belçika ekibinin bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan ismi 30 maçta 11 golü bulunan Lior Refaelov. İsrailli golcü Avrupa Ligi maçlarında 5 gol kaydetti. Refaelov'un ardından takımın en çok gol atan ismi ise 25 resmi maçta 10 golü bulunan Tom De Sutter.

Temsilcimiz Beşiktaş ise C Grubu'nu Tottenham'ın önünde lider bitirdikten sonra son 32 turunda Liverpool'u penaltılar ile eleyip ismini son 16 turuna yazdırmıştı.

Bu sezon Avrupa kupasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Club Brugge bir önceki turda Danimarka temsilcisi Aalborg'u her 2 maçta da (3-1, 3-0) yenerek son 16 turuna kalmıştı.

29 haftası geride kalan Belçika Ligi'nde 58 puan toplayan Club Brugge en yakın rakibi Anderlecht'in 1 puan önünde ligde lider bulunuyor. Beşiktaş ise 23 hafta sonunda 51 puan topladığı Spor Toto Süper Lig'de 2. sırada bulunuyor.

Beşiktaş ise Belçikta takımları ile daha önce 4 kez karşılaşırken bu maçların 2'sini kazandı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Club Brugge toplamda Türk takımları ile 3 kez karşılaşırken bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

Club Brugge ile Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce sadece 29 Kasım 2006 tarihinde karşı karşıya gelmiş ve İnönü Stadı'nda oynanan o müsabakayı Beşiktaş, İbrahim Akın ve Ricardinho'nun golleriyle 2-1 kazanmıştı.

Beşiktaş bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 177. maçına çıkıyor. Siyah-beyazlı ekip daha önce oynadığı 176 maçtan 66'sını kazanıp, 34'ünde berabere kaldı, 76 müsabakada ise rakiplerine mağlup oldu. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 222 kez havalandıran 'Kara Kartallar', kalesinde ise 248 gol gördü.

Temsilcimiz Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Atiba Hutchinson, Jose Sosa, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic ile UEFA'ya verilen 25 kişilik listede yer almayan Tomas Sivok, Belçika'ya getirilmeyen oyuncular.

Ev sahibi ekipte Jose Izquierdo Mena, Björn Engels ve Victor Vazquez sakatlıkları nedeniyle, ara transferde takıma dahil olan Stefano Denswil ve Claudemir De Souza da eski takımları ile bu sezon Avrupa kupası maçlarında forma giydiği için statü gereği forma giyemeyecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turu ilk maçında Club Brugge ile Jan Breydel Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Saat 20:00'da başlayacak müsabakayı İskoç hakem Craig Thomson yönetecek.


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...
 

[PAGE]



Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Club Brugge takımıyla karşılaşacak. Brugge kentindeki Jan Breydel Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.

Zorlu mücadeleyi Star TV naklen yayınlanırken Spor3.com'dan canlı olarak aktarılacak

Maçı İskoç hakem Craig Thomson yönetecek. Thomson'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Francis Connor ve David McGeachie yapacak. Stuart Stevenson'ın dördüncü hakemliği üstleneceği maçta ilave yardımcı hakemler ise Steven McLean ve John Beaton olacak.

Siyah-beyazlılar, Belçika deplasmanından iyi bir sonuçla ayrılarak, rövanş için avantaj elde etmeye çalışacak. İki takım arasındaki rövanş maçı 19 Mart Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

AMAN DİKKAT VELİ KAVLAK!

Beşiktaş'ta orta alan oyuncusu Veli Kavlak sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Veli, maçta sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanşta takımdaki yerini alamayacak.

Bu arada Belçika ekibinde ise Thomas Meunier ve Şilili futbolcu Francisco Silva sarı kart cezası sınırında yer alıyor.

BEŞİKTAŞ'TA 4 SAKAT

Club Brugge maçı öncesi Beşiktaş'ta 4 futbolcunun sakatlıkları bulunuyor. Medicana Sivasspor maçında sakatlanan Jose Sosa ve Atiba Hutchinson'ın yanı sıra sakatlıkları süren Alexander Milosevic ve İsmail Köybaşı, Belçika deplasmanında forma giyemeyecek.

Club Brugge'da ise Victor Vazquez, Björn Engels ve Sander Coopman'ın sakatlıkları sürüyor.

BU SEZON 13. AVRUPA MAÇI

Beşiktaş, Club Brugge maçıyla bu sezon Avrupa arenasında 13. kez boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Hollanda'da Feyenoord'u 2-1 yenerek başladığı Avrupa yolculuğunda çıktığı 12 maçtan 6 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle ayrıldı. UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nu 12 puanla, Tottenham, Asteras ve Partizan'ın önünde lider tamamlayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiltere'nin Liverpool takımıyla eşleşti.

Liverpool ile oynadığı ilk maçtan 1-0 mağlup ayrılan "Kara Kartallar", Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan rövanş maçında Tolgay Arslan'ın golüyle normal süreyi 1-0 tamamladı ve uzatmalar sonrasında penaltı atışlarıyla bir üst tura yükselen taraf oldu.

CLUB BRUGGE - BEŞİKTAŞ

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.. 

CLUB BRUGGE(muhtemel): Ryan, Denswil, Duarte, De Bock, Meunier, Vormer , Simons, Storm, Bolingoli , Rafaelov, Sutter

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Gülüm, Daniel Opare, Veli Kavlak, Tolgay Arslan, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Demba Ba

SAAT: 20.00
STAT: JAN BREYDEL
HAKEM: CRAIG THOMSON (İSKOÇYA)
YAYIN: SPOR3.COM