Fenerbahçe'den büyük zafer !

Fenerbahçe'den büyük zafer !

Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0 yendi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 için tur anahtarını aldı.. Lokomotiv Moskova karşısında 90 dakika tempolu ve müthiş bir futbol sergileyen Kanarya, sürpriz golcüsü Josef De Souza'nın iki golüyle güldü, taraftarını mest ettiği maçla Moskova randevusu öncesi rahatladı....

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Maça çok hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler, yakaladığı sayısız gol pozisyonlarından birinde 18'de Josef de Souza ile öne geçti.

İlk yarının bu skorla geçildiği mücadelede ikinci yarıda da oyunun tek hakimi Fenerbahçe'ydi. 72'de bir kez daha sahne alan maçın yıldızı Josef de Souza durumu 2-0'a getirdi.

Maç boyunca rakibine oyunun hiçbir alanında nefes dahi aldırmayan Sarı-Lacivertliler, 2-0'lık skorla sahadan galip ayrılarak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

Fenerbahçe: 2 - Lokomotiv Moskova: 0

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen, Van Persie

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev, Skuletic

Goller: Dk. 18 ve 72 Josef De Souza (Fenerbahçe)

İÇ SAHADA 100. MAÇ

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı. 1959 yılında mücadele etmeye başladığı Avrupa kupalarında bugüne dek seyircisi önünde 99 maça çıkan sarı-lacivertliler, Rus ekibi karşısında "dalya" dedi. Sarı-lacivertliler, evinde bu maça kadar çıktığı 99 maçta 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Martin Strömbergsson'un düdüğü ile karşılaşma temsilcimiz Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor ve Fenerbahçe ikinci maç için avantaj elde ediyor.

90.DK: Karşılaşmanın son anlarında temsilcimiz 3. gole çok yaklaşıyor! Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasını uzak direkte bulunan Caner Erkin altı pas üzerine indiriyor. O bölgede bulunan Fernandao kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Guilherme Marinato'nun son anda müdahalesi ile top üst kale direğinede çarpıp geri dönüyor. Dönen topu Lokomotiv Moskova defansı uzaklaştırmak istiyor ancak kısa düşen topu iyi takip eden Gökhan Gönül sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top sol kale direğinin dibinden auta gidiyor.

90.DK: Lokomotiv Moskova Delvin Ndinga ile hızlı çıkmak istiyor ancak Delvin Ndinga, Michal Kadlec'in arkadan yaptığı müdahale ile yerde kalıyor. Michal Kadlec bu pozisyonda sarı kart görüyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna oynanmamış kabul edilen en az 5 dakika ilave ediliyor.

89.DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Manuel Fernandes uzak direğe ortasını yapıyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro çift yumrukla topu uzaklaştırıyor.

86.DK: Lokomotiv Moskova takımında Taras Mikhalik, Alper Potuk'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

85.DK: Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada yakın direkte bulunan Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağından auta gidiyor.

84.DK: Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Takımı adına 2 gole imza atan Josef De Souza yerini Michal Kadlec'e bırakıyor.

82.DK: Sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk ceza sahasına ortasını yapıyor fakat o bölgede hiçbir takım arkadaşı bulunmuyor.

79.DK: Lokomotiv Moskova üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Petar Skuletic'in yerine Aleksey Miranchuk oyuna dahil oluyor.

78.DK: Fenerbahçe ikinci oyuncu değişiklik hakkını Volkan Şen'in yerine Alper Potuk'u oyuna dahil ederek kullanıyor.

77.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Robin Van Persie yerini Fernandao'ya bırakıyor.

75.DK: Lokomotiv Moskova ikinci oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. 62. dakika da oyuna giren Maicon Marques sakatlanarak oyun alanını terk etmek zorunda kalıyor ve yerini Taras Mikhalik'e bırakıyor.

72.DK: Caner Erkin yaptığı asistle gole katkıda bulunan isim oluyor.

72.DK: GOOOOOLLLLLL!!! Fenerbahçe Josef De Souza'nın golüyle farkı çıkarıyor. 2-0. Volkan Şen'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Caner Erkin sağ ayağıyle uzak direğe ortasını yapıyor. O bölgeye iyi hareketlenen Josef De Souza düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının 2. golünü atıyor.

68.DK: Sol kanattan Vitali Denisov'un ortasında Aleksandr Samedov kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin solundan auta gidiyor.

65.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe baskılı bir oyun sergiliyor.

63.DK: Nani'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Lokomotiv Moskova defansının uzaklaştırmak istediği top kısa düşüyor. Kısa düşen topu iyi takip eden Caner Erkin ceza sahası çizgisi üzerinden çok sert vuruyor ancak kaleci Guilherme Marinato topu tokatlayarak ağlara gitmesine izin vermiyor.

62.DK: Lokomotiv Moskova ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Alan Kasaev'nın yerine Maicon Marques oyuna dahil oluyor.

61.DK: Caner Erkin sol kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Caner'in ceza sahasına yaptığı ortaya hareketlenen Nani kafa vuruşunu yapıyor fakat Lokomotiv Moskova defansında Jan Durica bir kez daha topu kornere çelmeyi başarıyor.

60.DK: Sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında sahipsiz kalan topa hareketlenen Simon Kjaer istediği gibi vuramıyor ve top kaleci Guilherme Marinato'da kalıyor.

58.DK: Atak yönü sol kanatta topa buluşan Caner Erkin ceza sahasına ortasını yapıyor fakat o bölgeye iyi hareketlenen Robin Van Persie topa dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.

55.DK: Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, müsait pozisyonda sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat Lokomotiv Moskova defansında Jan Durica topun ağlara gitmesine izin vermiyor

53.DK: Fenerbahçe sol kanattan Nani ile köşe vuruşu kullanıyor. Nani'nin ceza sahasına ortasını Lokomotiv Moskova defansı uzaklaştırıyor.

52.DK: Josef De Souza'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ceza sahasına ortasını yapıyor fakat top kaleci Guilherme Marinato'da kalıyor.

49.DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Aleksandr Samedov ceza sahasına ortasını yapıyor. Fenerbahçe defansı bu pozisyonda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

47.DK: Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Petar Skuletic çok sert vuruyor fakat kaleci Fabiano Ribeiro topun ağlara gitmesine izin vermiyor.

46.DK: Ceza sahası sol çaprazında topu kontrol eden Volkan Şen pasını Josef De Souza'ya aktarıyor. Ceza sahasu yayının hemen solunda bulunan Josef De Souza bekletmeden şutunu çekiyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.

46.DK: Lokomotiv Moskovalı oyuncuların santra vuruşuyla maçın ikinci yarısı başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin doğrudan kaleyi düşünüyor ancak sert şutu yan ağlarda kalıyor.

45.DK: Hakem Martin Strömbergsson'un düdüğü ile ilk yarı temsilcimiz Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, Dmitri Tarasov'dan sıyrılıp ceza sahasına girmek istiyor ancak Dmitri Tarasov'un yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Martin Strömbergsson, Dmitri Tarasov'u sarı kart ile cezalandırıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna oynanmamış kabul edilen en az 1 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Fenerbahçe bir kez daha sol kanattan Nani ile köşe vuruşunu kullanıyor. Nani'nin ortası kaleci Guilherme Marinato'da kalıyor.

44.DK: Fenerbahçe sol kanattan Nani ile köşe vuruşunu kullanıyor. Nani'nin ceza sahasına gönderdiği topu, kaleci Guilherme Marinato çift yumrukla uzaklaştırmayı başarıyor.

43.DK: Nani'nin pasıyla topla buluşan Volkan Şen uzak mesafeden çok düzgün vuruyor fakat köşeye giden topu kaleci Guilherme Marinato kornere çelmeyi başarıyor.

41.DK: Sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen ceza sahasına girmeden şutunu çekiyor ancak top Lokomotiv Moskova defansından geri dönüyor.

41.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ceza sahasına yaptığı ortaya takım arkadaşları müdahalede bulunamıyor.

40.DK: Sağ kanatta topla buluşan Nani yerden ortasını yapıyor fakat Robin Van Persie'den önce Lokomotiv Moskova defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

36.DK: Josef De Souza'nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Ozan Tufan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta gidiyor.

32.DK: Sol kanattan köşe vuruşunu kullanan Nani, pasını Caner Erkin'e veriyor. Caner'in ceza sahasına ortasını Lokomotiv Moskova defansı tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.

30.DK: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Manuel Fernandes çok sert vuruyor fakat kaleci Fabiano Ribeiro topu uzaklaştırmayı başarıyor.

28.DK: Sağ kanatta Volkan'ın pasına hareketlenen Gökhan Gönül son çizgiden ortayı yapmayı başarıyor. Yakın direğe yönelen topa yetişmeyi başaran Robin Van Persie zor pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden auta gidiyor.

26.DK: Fenerbahçe sol kanattan Caner Erkin ile serbest vuruş kullanıyor. Caner'in ceza sahasına yaptığı orta kaleci Guilherme Marinato'da kalıyor.

25.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Caner Erkin oyunu pasla başlatıyor.

23.DK: Fenerbahçe sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak etkisiz giden top kaleci Guilherme Marinato'nun ellerinde kalıyor.

18.DK: Gökhan Gönül yaptığı asistle gole katkıda bulunan isim oluyor.

18.DK:GOOOOOLLLLLL!!! Temsilcimiz Fenerbahçe, Josef De Souza'nın golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül topla birlikte ilerliyor ve ceza sahasına girmeden ortasını yapıyor. Altı pas çizgisi üzerinde topa çok iyi yükselen Josef De Souza kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek sarı-laciverlileri öne geçiren golü atıyor.

16.DK: Atak yönü sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ceza sahasına ortasını yapıyor fakat o bölgeye hareketlenen Nani topa dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.

15.DK: Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ceza sahasına çok iyi gönderiyor ancak o noktada Lokomotiv Moskova defansında Renat Yanbaev topu uzaklaştırmayı başarıyor.

14.DK: Fenerbahçe sağ kanattan Caner Erkin ile köşe vuruşunu kullanıyor. Caner Erkin'in ceza sahasına ortası doğrudan kaleye yöneliyor ve kaleci Guilherme Marinato topu kontrol etmeyi başarıyor.

12.DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor! Sol kanattan topla buluşan Volkan Şen altı pas üzerine ortasını yapıyor. O bölgeye iyi hareketlenen Robin Van Persie sol ayağıyla topa müdahale etmeyi başarıyor ancak kaleci Guilherme Marinato son anda kafasıyla topu kornere çelmeyi başarıyor.

9.DK: Ceza sahası yayının hemen gerisinde topla buluşan Aleksandr Samedov şutunu çekiyor fakat etkisiz giden top kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

7.DK: Orta sahadan Gökhan Gönül'ün ceza sahasına gönderdiği topu ceza sahası sol çaprazında bulunan Volkan Şen, Mehmet Topal'ın önüne indiriyor. Mehmet bekletmeden şutunu çekiyor fakat top kalenin solundan auta gidiyor.

3.DK: Maçın ilk kornerini Lokomotiv Moskova kullanıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Aleksandr Samedov ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Fenerbahçe defansı topu tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.

1.DK: Fenerbahçeli oyuncuların santra vuruşuyla zorlu mücadele başlıyor.

- Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA A Grubu'ndan topladığı 9 puanla 2. sırada çıkarak üst tura yükseldi.

- Saat 19:00'da başlayacak olan zorlu mücadeleyi Martin Strömbergsson yönetecek.

- UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Lokomotiv Moskova'yı konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk edecek Fenerbahçe, ligdeki iyi gidişini Avrupa Ligi'nde de devam ettirerek rövanş maçı öncesi avantaj peşinde...

Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Strömbergsson yönetecek.

Mücadeleyi SPOR3.COM'DAN canlı olarak takip edebileceksiniz...

Daha önce iki kez Rus ekipleriyle eşleşen Fenerbahçe, çıktığı 4 maçta birer galibiyet ve yenilgiyle 2 beraberlik aldı.

A Grubu'nda Hollanda'dan Ajax ve İskoçya'dan Celtic takımlarını geride bırakarak Norveç ekibi Molde'nin arkasında 2. olup adını üst tura yazdıran sarı-lacivertliler, son 32 turu ilk maçında galibiyet arayacak.

Beşiktaş'ın da yer aldığı H Grubu'ndan lider çıkan Lokomotiv Moskova ise Kadıköy'de rövanş için iyi bir skor alarak Moskova'ya dönmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova arasındaki karşılaşma saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonundan Martin Strömbergsson yönetecek.

İki takım arasında turu geçecek takımı belirleyecek rövanş maçı ise 25 Şubat Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu Lokomotiv Moskova karşısında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları devam eden Lazar Markovic ve Abdoulaye Ba, Rus ekibi karşısında sahada olmayacak. Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego Ribas ise zorlu maçta takımını yalnız bırakacak. Cezasının ilkini bu maçta çekecek Diego, rövanşta da forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE - LOKOMOTİV MOSKOVA

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Caner, Mehmet Topal, Souza, Ozan, Volkan Şen, Nani, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

LOKOMOTİV MOSKOVA: Guilherme, Pejcinovic, Durica, Denisov, Yanbaev, Kasaev, Manuel Fernandes, Samedov, Tarasov, N'Dinga, Skuletic
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Cherevchenko