Yunus Yıldırım veda etti

Yunus Yıldırım veda etti

Yunus Yıldırım 19 yıllık hakemlik kariyerini Beşiktaş-Gençlerbirliği maçıyla noktaladı.

Yunus Yıldırım 19 yıllık hakemlik kariyerini Beşiktaş-Gençlerbirliği maçıyla noktaladı. 23 Şubat 1970 doğumlu olan ve yaş haddinden hakemliğe veda eden Yıldırım son kez Ankara Osmanlı Stadı’nda düdük çaldı.

Yunus Yıldırım’ın odasına maçtan önce çok sayıda çiçek geldi. Çiçeklerden birinin üzerindeki, “Yeter artık, bastonla mı maç yöneteceksin!” şeklindeki esprili mesaj dikkat çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı maçtan önce Yıldırım’a plaket verdi.

"Yaş 45, doğal olarak bitti"

Hakemliği bırakan Yunus Yıldırım yaşının 45 olması sonucunda doğal olarak hakemliğinin bittiğini belirtti. Yıldırım, hakemlikte güzel günler geçirdiğini aktararak, "Son tangoyu yönettik. Yaş 45 ve doğal olarak bitti" diyen Yıldırım, "Bende emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey Türk hakemliği için daha iyi olacaktır. Zaten güzel devam eden bir süreç var" ifadelerini kullandı.

Maç bitti, kavga çıktı

Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan, hakem Yunus Yıldırım’ın çaldığı son düdüğün ardından hışımla orta alana koşarak Oğuzhan’a saldırmaya kalkıştı. Takım arkadaşlarının son anda yakaladığı Ferhat, siyah-beyazlı oyuncuya büyük tepki gösterdi.

Beşiktaşlı oyuncuların engellediği Oğuzhan da, Ferhat’ın üzerine yürümek istedi. Oğuzhan’ın attığı golden sonra Ferhat’a bir şeyler söylediği ileri sürüldü. Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında oynanan maçta yediği gol nedeniyle Ferhat’ı maç boyunca protesto etti.