Galatasaray Rize'de avantajı kaptı !

Galatasaray Rize'de avantajı kaptı !

Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmandında 3-1'le güldü ve final biletini cebine koydu.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Çaykur Rizespor'a konuk olduğu maçtan 3-1 galip ayrılarak final için evine avantajlı döndü.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Galatasaray'ın gollerini 15.dakikada Emre Çolak, 61.dakika Yasin Öztekin ve 90+'da Podolski kaydetti. Çaykur Rizespor'un tek golünü ise 76.dakikada Ahmet İlhan Özek attı.

Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 3

Çaykur  Rizespor

Itandje, Orhan Ovacıklı, Viera, Oboabona, Dhurgham İsmael, Sylvestre, Makiadi, Ahmet İlhan Özek, Mehmet Akyüz, Chevalier, Deniz Kadah

Galatasaray

Muslera, Semih Kaya, Koray Günter, Hakan Balta, Carole, Bilal Kısa, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Sneijder (Dk. 24 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Podolski

GoI: 15' Emre, 61' Yasin 76' Ahmet İlhan 95' Podolski

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Ali Palabıyık maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve Galatasaray 3-1'lik skor ile sahadan galip ayrılan taraf oluyor.

90.DK: GOOOLL!! Sağ kanattan kazanılan taç atışında Sabri Sarıoğlu pasını ceza sahası içindeki Lukas Podolski ile buluşturuyor. Lukas Podolski Ousmane Viera'dan sıyrılarak vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Lukas Podolski'nin golü ile Galatasaray skoru 3-1'e taşıyor.

90.DK: Ceza yayı önünde topla buluşan Lukas Podolski kısa pası ile topu Sabri Sarıoğluyla buluşturuyor. Sabri Sarıoğlu bekletmeden şutunu çekiyor ancak Charles Itandje topu tokatlayarak uzaklaşıyor.

90.DK: Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza yayı sol çaprazda topla buluşan Ludovic Sylvestre sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak bu top Fernando Muslera'nın ellerinde kalıyor.

90.DK: Ali Palabıyık maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

90.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Dhurgham Ismail bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

90.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ümit Korkmaz bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

89.DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahasına ortasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen önünde Lukas Podolski uçarak kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

87.DK: Sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı korner çizgisine yakın noktadan ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Arka direkte Ahmet İlhan Özek kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

86.DK: Galatasaray'da üçüncü ve zorunlu oyuncu değişikliği, Bilal Kısa sakatlanarak çıkıyor ve yerini Martin Linnes'e bırakıyor.

85.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ahmet İlhan Özek ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Lionel Carole kademeye girerek topu uzaklaştırıyor.

85.DK: Çaykur Rizespor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Teddy Chevalier çıkıyor ve yerini Ümit Korkmaz'a bırakıyor.

82.DK: Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kontrol eden Teddy Chevalier sol kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Robin Yalçın'ın indirdiği topa Deniz Kadah hareketleniyor ve pasını Robin Yalçın'a gönderiyor. Robin Yalçın bekletmeden topu ağlar ile buluşturuyor ancak bu pozisyon Deniz Kadah'ın ofsaytta kaldığı gerekçesi ile gol değeri kazanmıyor.

81.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Teddy Chevalier ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top takım arkadaşından sekiyor ve uzaklaştırılıyor.

80.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Olcan Adın ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunmadan seken topu kontrol eden Bilal Kısa şutunu çekiyor ancak top kalecide kalıyor.

79.DK: Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Tarık Çamdal topla birlikte ceza sahası içine giriyor ve pasını altıpas önündeki Bilal Kısa'ya gönderiyor. Bilal Kısa sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak kademeden seken top kale direğinin hemen yanından dışarı çıkıyor.

78.DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza yayı önünde topla buluşan Lukas Podolski kısa pasıyla topu ceza sahası içindeki Olcan Adınla buluşturuyor. Olcan Adın topu soluna çekip şutunu çekiyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

78.DK: Golün pasını veren oyuncu Sercan Kaya oluyor.

76.DK: GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Sercan Kaya ceza sahası içine yerden ve sert bir pas gönderiyor. Arka direkte altıpasın hemen yanında boşta kalan Ahmet İlhan Özek bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Çaykur Rizespor Ahmet İlhan'ın golü ile skoru 1-2 yapıyor ve farkı 1'e indiriyor.

74.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Teddy Chevalier bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

74.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Teddy Chevalier ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kademedeki oyunculara da çarpıp kornere gidiyor.

73.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Tarık Çamdal sert bir şut çekiyor ancak kaleci Charles Itandje iki hamlede topu kontrol ediyor.

72.DK: Çaykur Rizespor'da ikinci oyuncu değişikliği, Godfrey Oboabona çıkıyor ve yerini Sercan Kaya'ya bırakıyor.

72.DK: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği, Yasin Öztekin çıkıyor ve yerini Tarık Çamdal'a bırakıyor.

67.DK: Barajdan seken topu önünde bulan Ludovic Sylvestre sol ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak top Fernando Muslera'nın kucağında kalıyor.

67.DK: Ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Dhurgham Ismail geçiyor. Dhurgham Ismail kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor ancak top barajdan geri dönüyor.

65.DK: Hakan Balta, Deniz Kadah'a ceza yayı önünde arkadan yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart ile cezalandırılıyor.

64.DK: Ludovic Sylvestre'nin attığı hava topuna hareketlenen Deniz Kadah ofsaytta kalıyor.

64.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ahmet İlhan Özek bu duran topu Teddy Chevalier ile paslaşarak kullanıyor.

61.DK: Golün pasını veren oyuncu Lukas Podolski oluyor.

61.DK: GOOOLL!! Orta alandan atılan pasla topla buluşan Lukas Podolski topla ilerleyip ceza sahası yayı önünden ara pasını atıyor ve topu Yasin Öztekinle buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Yasin Öztekin sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Galatasaray, Yasin Öztekin'in golü ile 2-0 öne geçiyor..

60.DK: Çaykur Rizespor'da ilk oyuncu değişikliği, Mehmet Akyüz çıkıyor ve yerini Robin Yalçın'a bırakıyor.

58.DK: Orta alandan Teddy Chevalier'in attığı ara pasa hareketlenen Ahmet İlhan Özek ofsaytta kalıyor.

55.DK: Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Deniz Kadah topla birlikte ceza sahası içine ilerliyor. Altıpas önüne kısa pasını gönderiyor. Topa hareketlenen Ahmet İlhan Özek sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fernando Muslera'yı geçemiyor.

53.DK: Sol kanatta topla buluşan Emre Çolak ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Hakan Balta kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

53.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Yasin Öztekin bu topu Emre Çolakla paslaşarak kullanıyor.

53.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Yasin Öztekin bu duran topu Sabri Sarıoğlu ile paslaşarak kullanıyor.

52.DK: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Sabri Sarıoğlu pasla başlatıyor. Yasin Öztekin topu durduruyor. Sabri Sarıoğlu sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Orhan Ovacıklı'dan kornere gidiyor.

51.DK: Cedric Makiadi, Yasin Öztekin'i ikili mücadelede çekip yere düşürüyor ve ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılıyor.

50.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Teddy Chevalier çizgiye inip ortasını yapıyor ancak kaleye yönelen top Fernando Muslera'da kalıyor.

49.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Olcan Adın'ın kısa pası ile yay önünde topla buluşan Emre Çolak sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Godfrey Oboabona'dan geri dönüyor.

46.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ludovic Sylvestre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46.DK: Ali Palabıyık düdüğünü çalıyor ve Çaykur Rizespor ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Ali Palabıyık ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Galatasaray 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

45.DK: Lionel Carole, Ahmet İlhan'a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezlandırılıyor.

45.DK: Ali Palabıyık ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

45.DK: Teddy Chevalier, Bilal Kısa'ya yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

40.DK: Cedric Makiadi, Lukas Podolski'yi arkadan formasını çekiyor ve faul yapıyor. Cedric Makiadi bu pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

39.DK: Sol çaprazda topla buluşan Bilal Kısa uzaklardan bir şut çekiyor ancak çok etkisiz oluyor ve top yandan dışarı çıkıyor.

39.DK: Sol kanatta topla buluşan Teddy Chevalier ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

36.DK: Sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka alanda Teddy Chevalier topu tutuyor ve içeri çeviriyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

32.DK: Ceza yayı önünde kısa pasla topla buluşan Deniz Kadah uzaktan bir şut çekiyor ancak top Hakan Balta'dan geri dönüyor.

32.DK: Sağ kanatta topla buluşan Orhan Ovacıklı yerden ortasını yapıyor ancak top defans oyuncuları tarafından uzaklaşırılıyor.

29.DK: Çaykur Rizespor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

24.DK: Galatasaray'da ilk ve zorunlu oyuncu değişikliği, Wesley Sneijder sakatlanıyor ve yerini Olcan Adın'a bırakıyor.

23.DK: Sol kanattan gelişen hızlı atakta kısa pasla topla buluşan Ahmet İlhan Özek ceza sahası içine girip topu altıpas önüne gönderiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

21.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Teddy Chevalier bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

21.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ludovic Sylvestre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Fernando Muslera topa müdahale ederek diğer kanattan kornere gönderiyor.

20.DK: Atılan uzun kısa pasa hareketlenen Mehmet Akyüz sol kanatta ofsaytta kalıyor.

18.DK: Sol kanatta topla buluşan Dhurgham Ismail ceza sahası içine ortasını yapıyor ancka top kaleci Fernando Muslera'nın ellerinde kalıyor.

15.DK: Golün pasını veren oyuncu Yasin Öztekin oluyor.

15.DK: GOOOLL!! Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin boşta olan Emre Çolak'ı görüyor ve ara pasını yolluyor. Ceza sahası içine topla buluşan Emre Çolak kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve sol ayağı ile şutunu çekiyor ve Charles Itandje'ın müdahalesine rağmen top ağlar ile buluşuyor. Emre Çolak'ın golü ile Galatasaray 1-0 öne geçiyor.

13.DK: Wesley Sneijder'in sol kanattan attığı uzun pasa hareketlenen Lionel Carole ceza sahaı içinde topla buluşuyor ve sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

12.DK: Orta alandan Emre Çolak'ın attığı uzun pasa hareketlenen Lukas Podolski topla birlikte ceza sahası içine giriyor ve sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top direğin yanından dışarı ıkıyor.

10.DK: Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Orhan Ovacıklı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Godfrey Oboabona boşta kalıyor ve topa kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

10.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ludovic Sylvestre bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

9.DK: Sol kanatta topla buluşan Ahmet İlhan Özek ceza sahası içine ortasını yapıyor. Teddy Chevalier topa gelişine şutunu çekiyor ancak top Lionel Carole'e çarpıp kornere gidiyor.

7.DK: Wesley Sneijder'in orta alandan attığı topa hareketlenen Yasin Öztekin ofsaytta kalıyor.

6.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasa hareketlenen Orhan Ovacıklı ofsaytta kalıyor.

4.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını yapıyor. Charles Itandje topu elinden kaçırıyor ancak top Lukas Podolski'ye çarpıp tekrar Charles Itandje'a geri dönüyor.

4.DK: Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Lukas Podolski sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top defans oyuncularından geri geliyor.

2.DK: Orta alandan gelişen hızlı atakta topla buluşan Orhan Ovacıklı yaklaşık 40 metre topla ilerleyip ceza sahası içinde sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

2.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geöen Wesley Sneijder ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak arkaya aşırılan topa kimse dokunamıyor.

1.DK: Ali Palabıyık maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça konuk ekip Galatasaray başlıyor.

- Her iki takım oyuncuları da sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Konuk ekip Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan; Hamit Altıntop, Aurelien Chedjou, Jason Denayer, Selçuk İnan, Sinan Gümüş ve kırmızı kart cezası bulunan Ryan Donk kadroda yer alamıyor.
- Çaykur Rizespor'da sakatlığı bulunan; Leonar Kweuke ve Eren Albayrak kadroda yer alamıyor.

- Ziraat Türkiye Kupasında Çaykur Rizespor'un en golcü oyuncusu attığı 6 gol ile Patrik Tuszynski oluyor. Konuk ekip Galatasaray'da ise Sinan Gümüş attığı 6 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda.

- Çaykur Rizespor, 29 hafta sonunda topladığı 31 puanla ligin 14. sırasında yer alıyor, Galatasaray ise Lig’de topladığı 41 puan ile 8. sırada yer alıyor.

- İki ekip arasında oynanan 33 müsabakada Galatasaray’ın rakibine karşı galibiyetlerde 22-6'lık bir üstünlüğü bulunurken 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Çaykur Rizespor’un kaydettiği 35 gole karşılık Galatasaray attığı 75 gol ile cevap verdi.

- Galatasaray ise çeyrek finalde Akhisar Bld.Spor'u deplasmanda 1-2 mağlup edip kendi evinde 1-1'lik beraberlikle Yarı Finale yükselen taraf olmuştu.

- Çaykur Rizespor Çeyrek Final'de Medipol Başakşehir'i Deplasmanda 2-0, evinde ise 1-0 mağlup ederek Yarı Finale yükselmişti.

- Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

- Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final maçında Çaykur Rizespor kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig'de gösterdiği performansla taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırmayı hedefliyor. Yarı final ilk maçında konuk olacağı Karadeniz temsilcisini mağlup etmenin hesaplarını yapan sarı-kırmızılı takım, ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmek istiyor.

Ligde 8. sıraya kadar gerileyen sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarına katılım potasının da uzağında kaldı. Finansal fair-play kriterleri nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men edilen Galatasaray, Türkiye Kupası'nı kazanarak, cezasını gelecek sezon çekmeyi planlıyor.

ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY MAÇININ CANLI ANLATIMI SPOR3.COM'DA...

Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Aurelien Chedjou ve Jason Denayer'in sakatlıkları bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı nedeniyle Antalyaspor maçında oynamayan Wesley Sneijder'in ise Çaykur Rizespor karşılaşmasında sahada olması bekleniyor. Sakatlığı geçen Sinan Gümüş'ün ise henüz hazır olmaması nedeniyle bu maçta süre alması beklenmiyor.

Çaykur Didi Stadı'nda yapılacak maç, saat 18.45'te başlayacak.

ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY

STAT: Çaykur Didi
HAKEM: Ali Palabıyık

ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje, Orhan, Viera, Oboabona, İsmail, Sylvestre, Mehmet Akyüz, Makiadi, Deniz Kadah, Ahmet İlhan, Chevalıer
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman

GALATASARAY:  Muslera, Sabri, Koray, Semih, Carole, Hakan, Bilal, Emre, Yasin, Sneijder, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink