Liverpoollu Sakho sezonu kapatabilir

Liverpoollu Sakho sezonu kapatabilir
Güncelleme:

Sakho, UEFA tarafından yürütülen soruşturması tamamlanana kadar takımında forma giyemeyecek .

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un, doping testi pozitif çıktığı için geçici olarak kadro dışı bıraktığı savunma oyuncusu Mamadou Sakho'yu, UEFA'nın konu hakkındaki soruşturması sonuçlanana kadar oynatması beklenmiyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Liverpool ve Sakho'nun, UEFA temsilcileriyle görüşme yaptığı ve 26 yaşındaki defans oyuncusunun, soruşturması sonuçlanana kadar İngiliz temsilcisinde forma giymemesine karar verildiği belirtildi.

Sakho, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile Liverpool arasında 17 Mart'ta oynanan son 16 turu rövanş karşılaşmasında yapılan doping testinden geçememişti. Fransız milli oyuncunun, yağ yakıcı özelliği bulunan yasaklı bir maddeyi kullandığı ve bu sezon forma giyemeyeceği iddia ediliyor.

Fransa'nın Paris Saint-Germain takımında 2007-2013 yıllarında forma giyen 26 yaşındaki Fransız savunma oyuncusu, 2013 yılının eylül ayında 18 milyon sterlin bonservis bedeliyle İngiliz ekibine transfer olmuştu.

Bu sezon Liverpool formasıyla ligde 22 maça çıkan Sakho, UEFA Avrupa Ligi'nde de 10 karşılaşmada forma giydi. Fransız futbolcu, Liverpool'un 3-1 geriden gelerek 4-3 kazandığı Borussia Dortmund maçında ve ligde Everton'ı 4-0 mağlup ettiği Merseyside derbisinde rakip fileleri birer kez havalandırmıştı.