Sharapova tenisi birakıyor mu ?

Sharapova tenisi birakıyor mu ?

Tenisin en başarılı isimlerinden Sharapova, kariyerini sonlandırmak üzere...

Dünya tenisinin en sevilen isimlerinden biri olan Maria Sharapova'nın tenisi bırakma kararını açıklayacağı iddia edildi.

Rus tenisçinin bu akşam Los Angeles’ta düzenleyeceği basın toplantısında çok önemli bir açıklama yapacağı duyuruldu. Basın toplantısının konusu hakkında bilgi verilmezken, “Çok büyük bir haber olacak” şeklinde lanse edilen açıklamanın Sharapova’nın tenisi bırakma kararı olduğu öne sürüldü.

Tam 5 kez Grand Slam şampiyonluğu yaşayan eski 1 numara Sharapova’nın basın toplantısı hakkında yorumlara yer veren birçok ülkenin gazetesi, 28 yaşındaki sporcunun kariyerine son verme kararını sevenleri ile paylaşacağını yazdı. Dünya çapında milyonlarca hayranı bulunan güzel tenisçinin emeklilik kararının, birçok insanı üzeceği belirtildi.

Son olarak Avustralya Açık’ta mücadele Sharapova, çeyrek finalde Serena Williams’a yenilerek elenmişti. Uzun süredir sakatlıklarla mücadele eden Rus tenisçi, aynı nedenden dolayı, Indian Wells turnuvasından çekildiğini açıklamıştı.

Forbes dergisi tarafından 2015 yılının en çok kazanan kadın sporcusu olarak gösterilen Sharapova’nın yıllık 30 milyon dolar geliri buluyor.

AMK Gazetesi