Tenis heyecanı İstanbul'a taşınıyor

Tenis heyecanı İstanbul'a taşınıyor

Uluslararası American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Maslak'ta bulunan Steingenberger Oteli'nde düzenlenen basın  toplantısına Türk tenisçi Marsel İlhan, turnuvanın bir numaralı seri başı  Ukraynalı raket Sergiy Stakhovsky ile turnuva direktörü Cem Tınaz katıldı. 
 
Basın toplantısında turnuva hakkında gazetecilere açıklamalarda  bulunan turnuvanın 2 numaralı seri başı olan Marsel, "Turnuva oldukça zor  görünüyor. İstanbul'da oynamak benim için hep önemli olmuştur. Hedefim şu anda  ilk turu geçmek" ifadelerini kullandı. 
 
Dünya 53 numarası Stakhovsky ise basın toplantısında yaptığı  açıklamada, İstanbul'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Türk  tenisinin gelişimi yurt dışındaki algıyı değiştirdi. Turnuva benim için ayrı bir  anlam ifade ediyor" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Eleme maçlarıyla 12 Eylül'de başlayan turnuvada bugün teklerde 13,  çiftlerde ise 2 maç oynanacak. 
 
İlk gün Marsel İlhan, Rus raket Aslan Karatsev'le mücadele edecek.  Diğer Türk raket Barış Ergüden, İspanyol Adrian Menendez Maceiras'la  karşılaşacak. Barkın Yalçınkale ise Belaruslı Dzmitry Zhryrmont'la ikinci tura  yükselmek için korta çıkacak. 
 
Çiftlerde ise Tuna Altuna-Cem İlkel ikilisi Aleksandre Metreveli  (Gürcistan)-Anton Zaitcev (Rusya) çiftiyle karşılaşacak. Mert Naci Türker Sırp  partneri Ivan Bjelica'yla, Yannick Mertens (Belçika) - Vincent Millot (Fransa)  çiftiyle mücadele edecek. 
 

Etiketler tenis