Wenger'in yerine Mancini

Wenger'in yerine Mancini
Güncelleme:

Arsenal, önümüzdeki sezon Inter Milan'lı İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile anlaşmaya sıcak bakıyor.

İngiliz internet sitesi Metro'da çıkan habere göre Arsenal, Inter'in menajerlik koltuğunuda çalkantılı bir sezon geçiren Roberto Mancini ile yeni sezonda anlaşmayı düşünüyor. Ancak Topçular'ın teknik adamı Arsene Wenger, her fırsatta kulübü ile anlaşmasının sona ereceği 2017 yılına kadar takımın başında olacağını belirtiyor.

İTALYA'DA ÇALKANTILI SEZON

Serie A'da 55 puanla 5. sırada bulunan Inter Milan, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için mücadele veriyor. Bir kaç hafta önce 1. sıraya yükselip Napoli ile şampiyonluk savaşı veren Milano ekibi, aniden 4 basamak gerileyerek Roma ve Fiorentina'nın altına düştü. 1.liğe yükselen Juventus ile aradaki 15 puanlık farkın kapanamayacağı görüşünde olan İtalyan teknik adam, takıını gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne göndermek için elinden geleni yapacak.

İtalyan futbolunun çalkantısı, Mancini'yi Premier Lig'e daha da yaklaştırıyor.

PREMIER LİG ŞAŞIRTIYOR

Ligin 30 haftasını geride bırakan İngilizler süpriz bir sezon geçiriyor. Chelsea'nin sezona 12 puan eksikle başlaması, Manchester United'ın üst üste yenilgi almasının yanı sıra Slaven Bilic önderliğindeki West Ham United'ın yükselişi ve zirvede puan farkını açmaya devam eden Leicester City'nin çıkışı bu sezon Premier Lig'i unutulmaz kılmaya yeterli sebepler.

Arsenal ise zaman zaman 1.liğe yükseldi ancak şu an 55 puanla 3. sırada bulunuyor. İyi bir transfer bütçesine rağmen takıma nadiren yeni futbolcu katmayı tercih eden Wenger'in bu tutumu ve performansı, sık sık Londra ekibinin yöneticileri tarafından eleştiriliyor. İtalyan spor gazetesi Corriere Dello Sport'a göre Topçular, Fransız teknik adamla yollarını ayırdığı takdirde Roberto Mancini ile anlaşmayı düşünüyor.

Mancini, 2011-2012 sezonunda yönettiği Manchester City ile Lig Şampiyonluğu yaşarken, Wenger 'in teknik direktörlüğünü yaptığı Arsenal ise  70 puanla 3. sırada yer aldı.

Fanatik