Black Mirror’daki Streamberry sitesi gerçek oldu

Black Mirror’daki Streamberry sitesi gerçek oldu
Güncelleme:

Netflix'te izlenme rekorları kıran "Black Mirror" dizisindeki Streamberry adlı dijital yayın platformu, akış devi tarafından ‘Streamberry.tv’ adı altında erişime açıldı.

Netflix, ‘Black Mirror’ dizisindeki kurgusal ‘Streamberry’ sitesini hayata geçirdi. Platform, fenomen dizinin 6. sezonunun ilk bölümü ‘Joan İğrenç Biri’nd yer alan kurgusal dijital yayın platformu ‘Streamberry’ gerçek oldu. Netflix’in bir çeşit parodisi olan Streamberry adlı dijital yayın platformu, akış devi tarafından ‘Streamberry.tv’ adı altında erişime açıldı.

Bölümde Annie Murphy (Schitt’s Creek) tarafından canlandırılan Joan karakterinin hayatı, gün içinde yaşadığı her şeyin Streamberry’de yeni bir dizide birebir anlatılmasıyla kabusa dönüşüyor. Dizide kendisini canlandıran Salma Hayek ile haklarını arayan Joan, platforma üye olurken imzaladığı sözleşme yüzünden bu kabustan kurtulamıyor.

Netflix, Streamberry sitesini yayına alarak Joan’ın deneyimini çevrimiçi bir platformda yeniden üretmeyi hedefliyor. Platform, aynı zamanda kullanıcılara kendi adlarını kullanabilecekleri youareawful.com sitesine de bir yönlendirme yapıyor. Kişiler bu site üzerinden kendi adlarını ve fotoğraflarını yükleyerek kendi ‘iğrenç’ yıldızlarını oluşturabiliyor.

Platform, hüküm ve koşullar kısmında bu fotoğrafları Netflix tanıtım kampanyalarında kullanabileceğini açıkça belirtiyor. Öte yandan, dizideki Joan’ın aksine, artık Streamberry deneyiminin bir parçası olmak istemediğine karar veren üyeye vazgeçme seçeneği sunuluyor.

 

Etiketler Streamberry netflıx