Cep telefonlarındaki bilgiler kopyalanıyor

Cep telefonlarındaki bilgiler kopyalanıyor

700 Milyonu aşkın Android işletim sistemine sahip telefonda güvenlik açığı tespit edildi.

Dünya genelinde 700 milyonu aşkın Android telefonda bir açık olduğu keşfedildi.

Orta çıkan bu açık her 72 saatte bir kullanıcıya ait özel bilgileri, arama bilgileri, rehber, konum geçmişi, kısa mesaj gibi bilgileri Çin'de bulunan bir merkeze gönderiyor. Bu işlem kullanıcıların hiçbir şekilde haberi olmadan gerçekleşiyor.

Bu açık ile yapılan işlemler;

 - Kısa mesajlar 
 - Arama kayıtları
 - Kullanıcıya ait özel bilgileri
 - Telefonun IMEI ve IMSI numaraları,
 - Konum bilgileri
 - Telefonda kurulu olan uygulamalar

Her 72 saatte bir Çin'e gönderiliyor bunun yanında, telefona istediği uygulamaları kurabiliyor ve kaldırabiliyor, programın Firmware'sini güncelleyebiliyor ve uzaktan telefonu yönlendirebilecek komutlar çalıştırabiliyor.

Konu ile alakalı bu açığın ilk bulunduğu cihazlardan birinin üreticisi bir güncelleme yayınlayarak kulanıcıya ait özel bilgileri kaldırdıklarını belirtildi.

Google da konu ile ilgili bir açıklama yaparak bu açık ile alakalı ilgili firmaların çalıştığını ve güncelleme çıkacağını belirtti.

Firma ise, bu işlemin Çindeki üreticilere kullanıcı davranışlarını monitörlermesi için yapıldığını ancak ilgili sistemde bir bug (hata) sayesinde sistem yetkisini devraldığını ve böyle bir işlem gerçekleştirdiğini fakat ilgili uygulamanın güncellendiğini belirtti.

HABER7