Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metaverse toplantısında konuştu: Asıl hedefimiz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metaverse toplantısında konuştu: Asıl hedefimiz...
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Forum Metaverse toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki ATO Congresium'da "Forum Metaverse" etkinliğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijital dünyanın tüm yönleriyle ele alındığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

"Bugün 21 Mart, biliyorsunuz Nevruz günüdür. Milletimizle birlikte coğrafyamızdaki pek çok halk, baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Mart'ı bayram sevinciyle kutlamaktadır. Nevruz geleneği, milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz'unu tebrik ediyorum.

Burada dijital teknolojilerin yeni safhası diyebileceğimiz metaverse hakkında konuşmak üzere bir aradayız.

"DÜNYA YENİ BİR DÖNEME DOĞRU DOLU DİZGİN GİDİYOR"
Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Asıl hedefimiz üretimi kendi kültürümüzün, değerlerimizin üzerinde inşa etmektir.

Kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan tasarrufları bile bu alanda yolumuzu çizmek gerektiğinin somut ifadesidir.

 erdoğan metaverse toplantısı

Küresel tröstlere bakılarak yapılan 'Türkiye'nin teknolojide öne çıkma şansının kalmadığı' iddiası bu ülkenin gençlerine hakarettir.

Yirmi yıllık dönemde sadece yol, köprü, santral inşa etmekle kalmadık. Yatırımlarla en büyük atılımı gerçekleştirdiğimiz alanların başında gelen bilgi ve iletişim tekonolojilerinin yaygınlaşmasını da sağladık.


cumhurbaşkanı erdoğan metaverse açıklaması

Metaverse ve benzeri mecralar, belki torunlarımızı aşıp da onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz parçası olacaklar.

Web 3.0, metaverse gibi gelişmeler bize dijital kültür gibi konulara artık daha fazla odaklanmamız gerektiğini işaret ediyor.

İHA'larınızı, SİHA'larınızı, Akıncılarınızı eğer yapamıyorsanız, her an köle olmayla karşı karşıyasınız.

DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ
Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum.

 Biliyorsunuz ses biraz kısık, Cuma günü malum 18 Mart Çanakkale Köprümüzün açılışını yaptık. Orada da şifa bulduk. İnşallah şimdi bu Cuma da Tokat Havalimanı’nın açılışını yapacağız. Durmak yok, yola devam. İşte bugün metaverse’te sizinle beraber olduk."