Beşiktaş Belediyesi hizmete doymuyor

Beşiktaş Belediyesi hizmete doymuyor
Güncelleme:

Beşiktaş Belediyesi hem yaşlılara hem de gençlere hizmeti yeni boyuta taşıdı.

BEŞİKTAŞ'TA 75 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN GERONTOMİMARİ HİZMETİ

İstanbul genelinde yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Beşiktaş'ta, belediye 75 yaş üstü vatandaşlara yönelik Gerontomimari hizmeti veriyor. Bu hizmetle evlerde düşme riski kriterlerine uygun, her bireye özel düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bu çalışma sayesinde aynı zamanda Beşiktaş'ta yaşlı dostu bir yaşam alanı için yapılması gereken düzenlemeler hakkında yaşlıların ihtiyaçları da tespit ediliyor.

Beşiktaş Belediyesi hizmete doymuyor - Resim : 1Gerontomimari hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlara, bir gerontolog ve mimar tarafından yapılan inceleme ile ev içi düzenlemelerin planlaması öneri olarak sunuluyor. Kişinin bu hizmeti karşılayamadığının tespit edilmesi durumunda hizmet Beşiktaş Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde karşılanıyor.

BEŞİKTAŞ'TA ÖĞRENCİLER KARAOĞLAN GENÇLİK MERKEZİNDE SOSYALLEŞİYOR

Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Karaoğlan Gençlik Merkezinde Üniversite öğrencileri Öğrenci'ye uygulaması  kullanarak ücretsiz yemek yiyebiliyor ve etüt merkezinde rahat bir şekilde ders çalışma imkânı buluyor. Öğrenci kenti Beşiktaş'ta üniversite öğrencileri Karaoğlan Gençlik Merkezindeki imkânlardan yararlanarak gündelik hayatta karşılaştıkları zorlukların üstesinden geliyor. İçerisinde derslik, ders çalışma alanı ve egzersiz stüdyosunun yer aldığı merkez aynı zamanda bir Öğrenci'YE noktası. Öğrenciler, Öğrenci Ye uygulamasına kayıt olduktan sonra Karaoğlan Gençlik Merkezi'nde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yemeklerini ücretsiz bir şekilde yiyebiliyor.

Etüt merkezinde, sessiz bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aynı zamanda Wi-Fi'den ücretsiz yararlanıyor. Ders çalışma alanlarında bulunan bilgisayarları da kullanabilen öğrenciler ödevlerini rahat bir şekilde yapıyor. Gençlik Merkezinde bulunan derslikte öğrencilerin yabancı dillerini pekiştirmesi için "Speaking Club" etkinliği düzenleniyor. Uzman eğitmenler eşliğinde öğrenciler burada pratik yapıyor aynı zamanda yabancı dil öğrenimleri kolaylaşıyor.

ÖĞRENCİ'YE

Bir sosyal dayanışma uygulaması olan Öğrenci Ye uygulaması TURYİD (Turizm Restoran Yatırımaları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ve Beşiktaş Esnafları Derneği iş birliğiyle hayata geçirildi.

Proje kapsamında, Beşiktaş'taki üniversitelerde öğrenim gören veya Beşiktaş'ta ikamet eden üniversite öğrencileri, anlaşmalı restoranlardan ücretsiz olarak yemek yeme imkânı elde ediyor.

Uygulamaya kayıtlı yaklaşık 9 bin öğrenci ücretsiz olarak yeme içme hizmetinden faydalanıyor.

Öğrenci'ye uygulamasından faydalanmak isteyen tüm öğrenciler Beşiktaş Belediyesi'nin web sitesinden uygulamayı indirebilir, buradan kayıt olarak ücretsiz yemek yeme imkânına sahip olabilir. Aynı zamanda Öğrenci Ye mobil aracı her sabah Beşiktaş'taki üniversite kampüslerini ziyaret ediyor ve Aşevi tarafından hazırlanan sıcak çorbaları öğrencilere dağıtıyor.
Bu bir ilandır