Çaycuma'da uçurtmalar Cumhuriyet sevgisiyle havalandı

Çaycuma'da uçurtmalar Cumhuriyet sevgisiyle havalandı
Güncelleme:

Çaycuma’da “Cumhuriyetin Kuruluşunun 100'üncü Yılı Kutlama Etkinlikleri” kapsamında yapılan Çocuk Şenliği Yaşam Park’ta büyük bir katılımla yapıldı.

Çaycuma’da Çaycuma Belediyesi ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği iş birliğiyle Cumhuriyetin 100. Yılını Kutlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve içinde 17. Uçurtma Şenliğinin de olduğu Çocuk Şenliğine yoğun bir katılım oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren alanı dolduran yüzlerce çocuk, büyük bir heyecan ve coşkuyla uçurtmalarını uçurmaya çalışırken, ortaya son derece renkli görüntüler çıktı. Şenliğe toplumun her kesiminden büyük bir katılım olması, apayrı bir coşku yaratırken çocukların şen görüntüleri herkesi duygulandırdı.

TAM BİR KÜLTÜR ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ
Şenlik geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tam bir kültür sanat şölenine dönüştü. Yoğun bir katılımla gerçekleşen şenliğe Çaycuma ilçe merkezi, belde ve köyleri ile Zonguldak, Devrek ve Gökçebey’den de gelenler oldu.

CUMHURİYET TEMALI EN GÜZEL UÇURTMA YARIŞMASI YAPILDI
Etkinlikler kapsamında cumhuriyet temalı en güzel uçurtma yarışması da yapıldı. Jüri üyeliklerini Şükran Ayaş, Özlem Tuzcuoğlu ve Hayrullah Ece’nin yaptığı yarışmada, birinci Toprak Gedik, ikinci Niyda Zavar, üçüncüyse Zeynep Zümra Karaman oldu. İlk üçe giren çocuklara 20’şer kitaptan oluşan kitap seti ve madalya verilirken şenliğe katılan tüm çocuklara kek ve meyve soyu ikram edildi.

HER ÇOCUĞA BİR KİTAP ARMAĞAN EDİLDİ
Çocuk edebiyatı yazarı, eğitimci Fatma Kılıç, şenlik alanında çocuklara kitaplarını imzalayarak söyleşi yaptı. Fatma Kılıç’ın imzalı kitapları şenliğe katılan çocuklara Çaycuma Belediyesi tarafından armağan edildi.

ATÖLYELERDE ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASI GELİŞTİRİLDİ
Tasarım ve mask sanatçısı, eğitimci Mehmet Türkçelik, "Denizden Gelenler, Elimizden Gelenler” adıyla şenlik alanında kurduğu atölyede çocuklarla birlikte deniz dalgalarının kıyıya attığı dal, ot, kök, odun parçaları, deniz canlılarının kabukları ve taşlarla çeşitli figürler tasarlayıp biçimlendirirken Karikatürist Fahri Eyican karikatür atölyesinde çocukların hayal dünyasını geliştirdi.

ÇOCUKLAR HEP BİRLİKTE DEV UÇURTMA BOYADI
Etkinliği önemli parçasından birini de Mete Arif Tokmak’ın yaptığı resim atölyesi oldu. Atölyede, çocuklar, dev bir uçurtmayı hep birlikte boyarken İbrahim Torlakçı, Esra Torlakçı, Fahri Bozbaş, Sinan Yıldız şenlik alanında çocuk şarkılarından oluşan mini bir konser de verdi.  

AKYOL: “CUMHURİYET, ÇOCUĞA ULAŞABİLMEK VE DOKUNABİLMEKTİR”
Şenlikte bir konuşma yapan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, şenliğe katılan yazar ve sanatçılara, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Her yıl mayıs ayında yapılan uçurtma şenliğinin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle, yalnızca bu yıla özgü ekim ayında yaptıklarını söyleyen Akyol, “Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı kutlanıyor. Cumhuriyet, çocuğa ulaşabilmek ve dokunabilmektir. Çaycuma Belediyesi ile birlikte yaptığımız şenliklerde çocukları yazarlarla, kitaplarla, bilim dergileriyle, sanatla buluşturuyoruz. Kendilerini ifade edebilmelerine, mutlu bir gün geçirmelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Çocukları, öğrencilerimizi önemsiyoruz.  Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

KANTARCI: “MUHTEŞEM BİR ÇAYCUMA MANZARASI”
Şenlik alanını ve atölyeleri yanındaki konuklarıyla birlikte gezen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gördüklerinden çok memnun kaldığını söyleyerek, “Şenliğe olağanüstü bir katılım var. Çocuklarımız büyük bir coşku içinde uçurtmalarını uçurmaya çalışıyor. Gördüklerimden çok mutlu oldum. Şu güzelliğe bakın, çocuklar kitap için kuyruğa girmiş. Bundan daha güzel bir manzara olamaz. Resim, karikatür, çatuk atölyelerine çocukların gösterdiği olağanüstü ilgi yarın umudumu yeşertti. Bu muhteşem Çaycuma manzarasının ortaya çıkmasını sağlayan başta Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum.” dedi