Muratpaşa'da memur ve sözleşmeli memurlara 215 TL yiyecek yardımı

Muratpaşa'da memur ve sözleşmeli memurlara 215 TL yiyecek yardımı
Güncelleme:

Muratpaşa Belediyesi 7 Nisan 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca memur ve sözleşmeli memur statüsündeki mesai arkadaşlarımıza aylık 215 lira yiyecek yardımı ödenmesine karar verdi. İlk ödeme haziran ayı maaşıyla birlikte yapılacak.

İşte konuyla ilgili Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan o açıklama: 

Muratpaşa Belediyemiz, 7 Nisan 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca memur ve sözleşmeli memur statüsündeki mesai arkadaşlarımıza aylık 215 lira yiyecek yardımı ödenmesine karar vermiştir.
İlk ödeme haziran ayı maaşıyla birlikte yapılacaktır.

Karar belediyemizde yetkili sendikaya bildirilmiş, temmuz ayında yapılacak memur maaş zammına istinaden rakamın değerlendirileceği ifade edilmiştir.

Gelişmeler çerçevesinde aşağıdaki konuların bilinmesi elzemdir.

Belediyemizin geçen yıl hazırlanan bütçesi uygulamaya girdiği 1 Ocak itibariyle fiilen anlamını yitirmiştir. Gelir kalemlerimiz sabit kalırken masraf kalemleri yüksek enflasyon nedeniyle ikiye ve hatta dörde katlanmıştır.

Her kurum ve kuruluş için temel ödemeleri yapmanın dahi başarıya dönüştüğü bu ortamda, yaklaşık 2 bin 750 mesai arkadaşımızın maaş, fazla mesai ve ikramiye ödemelerinde en ufak bir zafiyete düşmedik.

Ekonomik krizin ve yüksek enflasyonun etkilerinin daha da artacağı yılın ikinci altı ayı için de temel hedefimiz belediyemizi bu zafiyetten uzak tutmak ve arkadaşlarımızı krizin etkilerine karşı imkanlar el verdiği ölçüde korumaktır.

Belediyemizde 384 memur ve sözleşmeli memurun maaş ve ikramiyeleri toplam bütçemizin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturmaktadır.

Bu statüsündeki çalışma arkadaşlarımıza, her ay maaşlarına ek, belirlenen en üst limit olan 2 bin 127 lira sosyal denge tazminatı ödemesi de aksatılmadan yapılmaktadır.

Bu çerçevede kurumumuzda en düşük memur maaşı, ek ödemelerle birlikte 8 bin 148 liradır.

Muratpaşa Belediyemiz, yıllarca Türkiye’nin en iyi sosyal denge tazminatı sözleşmesini Sayıştay’ın olumsuz hukuki değerlendirmesine karşı uygulanmıştır. Son aşama kesinleşen mahkeme kararı nedeniyle belirlenen limitlere dönülmek zorunda kalınmıştır.

Yaşadığımız ekonomik krizin sorumlusu 521 bin 183 komşumuza eşit hizmet götürme sorumluğuna sahip Muratpaşa Belediyemiz değildir.

Yiyecek yardımına ilişkin talepler insanidir ve haklıdır. Ve imkanlar çerçevesinde karşılanmıştır.

Uzun yıllardır ilk defa bir ödemeyi tavan limittin yapamıyor olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Ama bu süreçten ancak yan yana durarak, birbirimize omuz vererek çıkabileceğimiz gerçeği de fark edilmelidir.