Üsküdar Belediyesi'nin 3. Kent Lokantası hizmete açıldı

Üsküdar Belediyesi'nin 3. Kent Lokantası hizmete açıldı
Güncelleme:

Üsküdar Belediyesi tarafından Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışları, Türiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun yanı sıra, Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar, CHP Üsküdar Meclis Üyeleri, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu, Kent Lokantası ile Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışına katılmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Umuyorum Kent Lokantası çok büyük bir katkı sunduğu insanlarımıza güzel hizmetler sunacak. Ama özellikle kentsel dönüşüm noktasında, insanlarımıza adaletli bir biçimde süreçlerini yönetmekle ilgili, yine burada bir iletişim ofisinin kurulmasıyla beraber, hizmetin vatandaşımızın ayağına götürülmesi noktasında özel bir hizmeti sunuyor olacak. Hem Sinem Hanım’a hem emeği geçen Üsküdar Belediyesi yöneticisi ve arkadaşlarına teşekkür ediyor, her iki hizmetin Üsküdar’ımıza ve İstanbul’umuza, tabii ki Ünalan mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin”

Vatandaşların yoğun ilgisinin kendisi için “Nimet” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Gerçekten kendi adıma diyorum ki; Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin ve çok güzel hizmetler yapmaya devam edelim. Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır. İnsana hizmet etmenin, yaradana dönük en büyük ibadetlerden biri olduğunun bilincindeyim. Aynı zamanda insanını yaşatan, güçlendiren, insanına hizmet eden devletler bakidir. Onun için, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişler. Bu bağlamda, bu şehirde yaşayan her insanımızı birbirinden ayırmadan, her evladımızı, her genç kızımızı, oğlumuzu hanımefendiyi, beyefendiyi, yaş almış abilerimizi, ablalarımızı birbirinden ayırmadan, bu memleketin ve bu şehrin nimetlerini sizinle paylaşmak ve sizlere bunu eşitleyerek dağıtabilmek için yüksek bir gayretle çalıştığımı, bütün hemşerilerim bilsin isterim. Bu konuda, mübarek Ramazan ayında birbirini hissetmenin, birbiriyle iyi komşuluk yapmanın, birbiriyle varlığı paylaşmanın, yani tam da bunun belki en kutsal şekilde hissedildiği, İstanbul’un en eski, tarihi Üsküdar ilçesinde dillendirmenin özel bir önemi var. Bu mahalleler, komşuluğu çok iyi bilirler. Bu bağlamda biz, her insanın birbirine iyi bakmasını istediğimiz ilçeler, şehirler ve bir ülke var etmek istiyoruz.”

“Bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi”

İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Bugün yoksulluk, çok derin bir seviyeye indi. İnanın yoksulluğun acı vermediği yuva, çok az artık ülkemizde. İşsizliğin ve aynı zamanda ekonomik stresin insanlarımıza yüklediği umutsuzluk ayrı bir boyut. İşte bütün bunlar, bu cennet vatana, bu güzel ülkeye asla yakışmıyor. Bunu hep beraber düzelteceğiz. Hep beraber düzelteceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü bu milletin evlatlarının başaramayacağı hiçbir şey yok. Sizlerin hazır olduğunu görüyorum. Gece, gündüz, nerede olsam, bu güzel hizmetleri her yerde sizinle paylaştığımda, pazarları ziyaret ettiğimde, insanlarımız bize şunu söylüyor: ‘Hadi, hadi artık. Hadi şu memleketi değiştirelim.’ Acele ediyor insanımız. Acele ediyor, sırtımızı sıvazlıyor. Diyor ki; ‘Artık bu memleket değişmeli.’ Değişmeli mi? İşte bu memleketin değişmesi için kol kola, omuz omuza, meseleyi partiler üstü bir seviyeye taşıyarak, bu memleketin, bu milletin geleceğini en güzel şekilde inşa etmek, bu milletin barışını, birliğini, beraberliğini
inşa etmek, bu memleketin hafızasından yoksulluğu silmek, insanlarımızla bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi diyorum. Ramazan ayının bütün bereketi üzerinize olsun. Bereketiyle evlerinize dolsun. Allah, hepinizi korusun. Tutulan oruçlarınız kabul olsun. Hepinizi çok seviyorum. Hizmetler hayırlı uğurlu olsun.”

“Refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da, “Yaptığımız tüm çalışmalar, ürettiğimiz tüm projeler gibi kent lokantalarımız ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofislerimizle ekonomik zorluk yaşayan komşularımızın yanında olmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Çocuklarımıza, kadınlarımıza, emekli ve öğrencilerimize, esnafımıza, işçimize ve memurumuza, kısacası toplumun tümüne hitap eden projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz.” diyen Dedetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üsküdarlıların hakkını Üsküdarlıya vermek amacıyla çıktığımız yolda, refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz. Tabii hak demişken, Ramazan ayındayız. Ve bu ayda hem doğruluğu hem adaleti bir kere daha hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle hukuku siyasi çıkarlarına alet etmekten çekinmeyenlerin, bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine, adalet duygusu ve hak kavramı üzerine düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bir kez daha Ramazan ayının mübarek olmasını ve ülkemize refah, kardeşlik ve adalet getirmesini diliyorum.”

Kent Lokantası’nda iftar

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi resmen hizmete girmiş oldu. Ünalan Kent Lokantası’nın ilk yemekleri, İmamoğlu ve Dedetaş tarafından dağıtıldı.

64 kişilik kapasiteye sahip olan Ünalan Kent Lokantası, 137 metrekare kullanım alanıyla hizmet verecek. 

Bu lokanta, Üsküdar’daki 4’ncü Kent Lokantası, Üsküdar Belediyesi tarafından açılan 3’ncü kent lokantası oldu.

İlçedeki kentsel dönüşüm sürecini vatandaşlara daha iyi anlatmak, hak sahiplerinin bilinçli ve sağlıklı kararlar almasını sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi’nce açılan 3. Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi de hizmete girmiş oldu.

text-ad
Melih Gökçek'ten AK Parti'yi karıştıracak Bülent Arınç iddiası... Melih Gökçek'ten AK Parti'yi karıştıracak Bülent Arınç iddiası... Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dikkat çeken ifadeler Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dikkat çeken ifadeler Seda Bakan'ın transparan şovu ortalığı karıştırdı Seda Bakan'ın transparan şovu ortalığı karıştırdı Merve Boluğur sır sevgilisiyle aşk tatilinde... Merve Boluğur sır sevgilisiyle aşk tatilinde... Erdoğan açıkladı: Memura yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor Erdoğan açıkladı: Memura yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor Bu yeşil karışım aslında Türkiye'nin şifa deposu baharatı Bu yeşil karışım aslında Türkiye'nin şifa deposu baharatı AK Parti'den Erdoğan sonrası açıklaması: ''Muhalefet şaşkına döner, seçim başlamadan biter'' AK Parti'den Erdoğan sonrası açıklaması: ''Muhalefet şaşkına döner, seçim başlamadan biter'' Ünlü piyasa analisti altın ve gümüş için hem tarih, hem de hedef vererek kritik bir uyarıda bulundu Ünlü piyasa analisti altın ve gümüş için hem tarih, hem de hedef vererek kritik bir uyarıda bulundu Kızıl Gezegen'den dünyaya düştü; 213 milyon TL'ye satıldı Kızıl Gezegen'den dünyaya düştü; 213 milyon TL'ye satıldı Sahne şovlarıyla eleştirilen Hadise bu sefer kendi sınırlarını da aştı Sahne şovlarıyla eleştirilen Hadise bu sefer kendi sınırlarını da aştı
Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Osimhen transferinde sürpriz gelişme Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Osimhen transferinde sürpriz gelişme Galatasaray'da Okan Buruk'un istediği kaleci ortaya çıktı Galatasaray'da Okan Buruk'un istediği kaleci ortaya çıktı Çatışmada şehit düşmüştü... Şehidimizin naaşı tam 67 yıl sonra memleketine defnedildi... Çatışmada şehit düşmüştü... Şehidimizin naaşı tam 67 yıl sonra memleketine defnedildi... Sigaraya temmuz ayının ikinci zammı geldi Sigaraya temmuz ayının ikinci zammı geldi Tekirdağ'da yemyeşil ormanlar kömür karasına döndü Tekirdağ'da yemyeşil ormanlar kömür karasına döndü Bakan Tekin ''Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz'' demişti, sürpriz görevden alma Bakan Tekin ''Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz'' demişti, sürpriz görevden alma Beşiktaş'tan sürpriz karar: Transferden vazgeçildi! Beşiktaş'tan sürpriz karar: Transferden vazgeçildi! Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Eski AK Partili isim ''AK Parti içinde rahatsız olanlar var' deyip erken seçim bombasını patlattı Eski AK Partili isim ''AK Parti içinde rahatsız olanlar var' deyip erken seçim bombasını patlattı Genç kızın cesedi valizde bulunmuştu! Katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı Genç kızın cesedi valizde bulunmuştu! Katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı