6 ilde okullar tatil edildi

6 ilde okullar tatil edildi
Güncelleme:

Kar yağışı nedeniyle Karabük, Gümüşhane, Artvin, Karabük, Bolu, Ardahan ve Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Karabük, Ordu’nun bazı ilçeleri, Bolu'nun Mengen, Gümüşhane'nin Kürtün, Ardahan'ın Hanak ve Damal ilçeleri ve Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitime ara verildi.

Karabük merkez ve 5 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Karabük’te dün sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karabük merkez ile Yenice, Ovacık, Safranbolu, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 08.12.2016 Perşembe günü okulların tatil edildiği bildirildi.

Açıklamanın devamında, "Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesinin 3. maddesi gereğince olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır. Bu izin kamuda çalışan hamile personeli de kapsamaktadır" denildi.

ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'da Mesudiye ilçesinin ardından bazı ilçelerde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte dünden itibaren etkisini gösteren kar nedeniyle Çamaş, Gürgentepe, Korgan, Kumru ve Ulubey ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildi.

Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve taşımalı eğitim olmayan okullar hariç taşıma yapılan okullarda, Ünye'de ise Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda yoğun kar nedeniyle eğitim öğretimin bir gün gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

BOLU MENGEN'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu'nun Mengen ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mengen'de eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti. 

ARTVİN

Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime bugünbir gün süreyle ara verildi.   

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.  Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, engelli ve hamile kamu personeli de bir gün idari izinli sayılacak.   

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, Kürtün ilçesinde beklenen kar yağışı ve yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, ilçe genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 08 Aralık Perşembe günü 1 gün süre ile ara verildiği ifade edildi.  Açıklamada ayrıca aynı gün ilçe genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.  Dün akşamsaatlerinden itibaren başlayan ve etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken yağışın sahil tarafındaki yüksek kesimlerde daha fazla etkili olduğu öğrenildi.

ARDAHAN

Ardahan'da iki ilçede kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kentte yoğun kar yağışı ve soğuk hava ulaşımı aksatıyor. Özellikle çok sayıda yolu kapanan Hanak ve Damal ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu ilçelerde köylerle ulaşımın sağlanmadığı belirtildi.
Genelde de aksamaların yaşandığı belirtilen açıklamada, "Şimdilik Hanak ve Damal'da eğitime ara verildi. Eğitim öğretime yarın yeniden başlanacak." ifadeleri kullanıldı.

İHA

Etiketler Artvin