Altın fiyatları 400 dolara ulaşacak

Altın fiyatları 400 dolara ulaşacak
Güncelleme:

Altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıyı sevindirecek bir tahmin geldi.

Altın fiyatları ile ilgili açıklam yapan Bursa Kuyumcular Odası yönetiminde bulunan ve Kapalıçarşı'da esnaflık yapan Fatih Sandıkçı, yeni yılda altın fiyatlarının artacağını söyledi.

Gözde yatırım aracı olan çeyrek altın, son zamanlardaki düşüşten dolayı büyük rağbet görüyor. Kuyumcular, yılbaşından sonra altın fiyatlarının yükseleceği sinyalini veriyor.

Son zamanlardaki fiyat düşüşü ile kuyumcularda çeyrek altın bulmak zorlaştı. Ancak fiyat düşüşlerinin böyle devam etmeyeceğini belirten kuyumcular, yeni yılda ucuz altın bulmanın zorlaşacağını ileri sürüyor. 2015 yılının ikinci çeyreğinde ons fiyatının bin 400 Amerikan Doları olmasını bekleyen kuyumcular, 145 TL olan çeyrek altının 180 TL civarında olabileceğini belirtiyor.

Bursa Kuyumcular Odası yönetiminde bulunan ve Kapalıçarşı'da esnaflık yapan Fatih Sandıkçı, gün içinde fiyatların defalarca değiştiğini söyleyerek, bunun sebebinin doların çıkışı ve ons fiyatlarının oynaması olduğunu belirtti. Yeni yıldan beklentilerini anlatan Sandıkçı, "Dünya ekonomisi 24 saat devam etmekte. Altın fiyatları şirketlerin yıl sonu hesap kapatmalarından dolayı durağan bir döneme geçmiş durumda. Yılbaşından sonra beklentimiz biraz daha yüksek. Altın şu an durağan döneminde, yılbaşına kadar fazla bir yükselme olacağını tahmin etmiyoruz. 2015 yılının ikinci çeyreğinden sonra ons fiyatı olarak bin 400 dolar civarı gibi beklentimiz var. Bu da dolar ile beraber hesapladığımızda gramda 100 ila 110 dolar gibi artış. Çeyrek altında ise 175 TL ila 180 TL arası bir beklenti var dedi.

Bursa Kapalıçarşı'da cumhuriyet altını 597, yarım altın 290, çeyrek altın ise 145 TL'den satılıyor.