Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosunun Bölge Haberleri (2)

Sınıf öğretmenlerine sertifikaSÜLEYMAN Demirel Üniversitesi ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Birinci Sınıf Öğretmenlerini...

Sınıf öğretmenlerine sertifika

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan 'Birinci Sınıf Öğretmenlerinin Okuma Yazma Sürecini Oyunla Yapılandırmaları' eğitim projesi sona erdi. Gönüllü 50 sınıf öğretmenine sertifikaları verildi. SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen projenin sertifika töreninde ilk olarak Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan kursiyer öğretmenlerden Mehmet Ali Çayır, "Birikimlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirerek bir şeyler ortaya koymaya çalıştık" dedi. Oyunun çocukların hayatındaki önemine değinen Çayır, çocukların sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve hayata farklı açıdan bakmayı oyun oynarken öğreneceğini kaydetti.

Öğretmenlerin motivasyonunun önemli olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk ise, eğitim sürecinin ve sosyal yapının güçlenmesi için öğretmene yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Pedagojik eğitimin, öğrenciyi sıkmadan bilgilendirmek olduğunu kaydeden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menderes Coşkun, Türkiye'deki pedagojik eğitimin şimdiye kadar Batı'dan aktarılan terimsel çalışmalar olduğunu fakat bu çalışmanın bilginin hayata aktarılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Geleceğin temeli olan çocukların hayatında oyunun önemli olduğunu kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise, teknolojik anlamda gelişmeleri yakalayabilmek adına projelere de ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vali Memduh Oğuz da, "Yönünü şehre dönen ilim müessesi SDÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de işbirliği yaparak güzel bir dayanışma örneği sergiliyor, bu proje daha iyi bir gelecek için milli bir çalışmadır" dedi. Konuşmaların ardından öğretmenlere sertifikaları verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SDÜ'den gelen fotolar

===

Pitonlu gösteri coşturdu

AVRUPA Sihirbazlar Şampiyonu Tanzara Harikalar Sirki, Korkuteli Belediye Düğün Salonu'nda öğrencilere yönelik gösteriler yaptı. Hacivat ve Karagöz oyunuyla başlayan gösterileri, sihirbazların ilizyon gösterileriyle devam etti. Alevlerin arasından çıkan güvercinler, akrobatların nefes kesen hareketleri, maymunların yaptıkları gösteriler öğrencilerden alkış aldı.

Palyaço, ateş yudan adam, uçan sihirli masa ve kaybolan güvercin gösterileriyle eğlenen öğrenciler, dev piton yılanıyla yapılan gösterilerle biraz ürktü. 3 metre uzunluğundaki yılanla sahneye çıkan gösteri ekibine, korkularını yenen öğrenciler de eşlik etti. Yılanı yakından inleceyen ve elleyen öğrenciler, daha sonra yılanı omuzlarının üzerine koayrak gösterinin parçası oldu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Gösteriden foto

===

HEM'de sertifakalı yetişticilik kursu

BURDUR'un Tefenni İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' kursu açıldı. Tefenni HEM Müdürü Hacı Ali Özdemir, 19 Şubat'ta başlayan kursa 30 kursiyerin katıldığını kaydetti. Kursta, ekim, dikim, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, harman, kurutma, standardizasyon, muhafaza, işleme ve üretim teknikleri alanlarında eğitim verildiğini kaydetti. Kursun mart ayı sonunda tamamlanacağını kaydeden Özdemir, başarılı kursiyerlere 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricisi' sertifikası verileceğini belirtti.

Adem DURMAZ/TEFENNİ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Kardeş okula kırtasiye yardımı

KORKUTELİ Fatma– Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, 'Değerler Eğitimi' kapsamında, İmecik Erkut Traktör Orta Okulu'na kırtasiye yardımında bulundu. Müdür Başyardımcısı Süleyman Atalay, öğretmenler Ayşe Ertekin, Meryem Atıcı ve Havva Karadeli eşliğinde Erkunt Traktör Orta Okulu'na giden öğrenciler, beraberinde götürdükleri kırtasiye malzenmeleri ve giysileri öğrencilere hediye etti.

Organizasyonu 'Değerler Eğitimi' kapsamında öğrencilerin isteğiyle doğrultusunda yapıldığını belirten Müdür Başyardımcısı Süleyman Atalay, amaçlarının okullar arasında dayanışma sağlamak olduğunu söyledi. Erkunt Traktör Orta Okulu Müdür Yardımcısı Nejdet Horadik ise konuk öğretmen ve öğrencilere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretin ardından iki okulun öğrencilerinin oluşturdukları futbol takımları arasından maç yapıldı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Demre'ye kadın noter

DEMRE Noteri Hüsnü Selim Ovacıklı'nın Niğde'nin Bor İlçesi noterliğine atanmasının ardından yerine Özlem Sönmez atandı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Özlem Sönmez, Bandırma'da serbest avukatlık yaptı. Avukatlığı bırakarak girdiği sınav sonrasında noter olan Özlem Sönmez, 4,5 yıl Kars'ın Kağızman İlçesi'nde görev yaptı. Evli ve 2 çocuk annesi Sönmez, ilçeye gelerek göreve başladı. Yaşamının büyük bölümünün sahil bölgelerinde geçtiğini kaydeden Özlem Sönmez, "Demre çok güzel bir ilçe. Burada görev yapacak olmaktan son derece mutluyum. Demrelilere hizmet etmeye geldim" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto:Özlem Sönmez

===

MEB çalışanları sendika değiştirdi

SANDIKLI Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli 98 çalışan üyesi bulundukları HAK-İŞ'e bağlı Özbüro-İş Sendikası'ndan istifa ederek TÜRK-İŞ'e bağlı Koop-İş Sendikası'na üye oldu. Çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, MEB ile bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapma yetkisini Koop-İş'e verdiğini, bu nedenle hak kaybına uğramamak için sendika değişikliğine gittiklerini açıkladı. Çalışanlar açıklamaların ardından noter huzurunda Özbüro-İş'ten istifa ederek Koop-'İş'e üye oldu.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz