Başbakan'a radyasyonlu mesaj...

Başbakan'a radyasyonlu mesaj...
Güncelleme:

Japonya'da Başbakanlık binasının çatışından radyasyon taşıyan bir İHA bulundu.

Japonya'da bir mahkemenin deprem bölgesi "Sendai"deki nükleer reaktörlerin yeniden çalışmaya başlamaması için yapılan başvuruyu reddetmesinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Başbakanlık binasının çatısında az miktarda radyasyon taşıyan bir "insansız hava aracı" bulundu.

Japonya, başbakanlık binasının çatısında bulunan insansız hava aracının sırrını çözmeye çalışıyor. Üzerinde kamera ve küçük bir şişe su bulunan araçta az miktarda radyasyon tespit edildi.

NTV'de yer alan habera göre olay yerine giden güvenlik güçleri önlem alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Eylemi kimin düzenlediğine ilişkin henüz bir ipucu bulunmuyor. Olay sırasında Başbakan Şinzo Abe'nin Endonezya gezisinde olduğu açıklanırken, başbakanlık personelinin de olumsuz etkilenmediği belirtildi.

Eylemin Japonya'daki bir mahkemenin "Sendai"deki nükleer reaktörlerle ilgili kararının ardından yapılması dikkat çekti.

Mahkeme, 2011 depreminin ardından faaliyetleri durdurulan iki reaktörün yeniden çalışmaması yönünde bölge halkının başvurusunu reddetti.

Ocak ayında da Washington'da Beyaz Saray'ın bahçesine insansız hava aracı düşmüş, bu durum güvenlik alarmına neden olmuştu.