BAŞBAKAN'DAN BİNLERCE İŞÇİYE MÜJDE

BAŞBAKAN'DAN BİNLERCE İŞÇİYE MÜJDE

Başbakan Davutoğlu binlerce taşeron işçinin beklediği müjdeyi açıkladı.

Kamuda çalışan 740 bin taşeron işçinin gözü Meclis'teydi. Başbakan Davutoğlu AK Parti grup toplantısında taşeron işçiye müjdeyi verdi. Davutoğlu "Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerin kamuya alacağımızı açıklamıştık. Bu çalışmaları tamamladık. Bu kişileri kamuya alacağız” dedi. 

Başbakan, "Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen, adalet gereği bir karar daha aldık. Ayrıca yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler” diye devam etti.   

Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağımız yasa tasarısı ile kamuda asıl işlerde ya da yardımcı işlerde çalışıp, emeklilik hakkını elde etmemiş çalışanlarımızı da kamuya alacağız. Bütün emekçilerimize selam olsun. Söz konusu çalışanlarımız aldıkları ücretlerle birlikte, çalıştıkları yerde kalmaya devam edecekler. Yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak" dedi. 

453453-001.jpg