Başkan Topbaştan Tuzlaya metro ve havaray müjdesi

Başkan Topbaştan Tuzlaya metro ve havaray müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Topbaş, Tuzla'ya metro ve havaray müjdesi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Topbaş, Tuzla'ya metro ve havaray müjdesi verdi. Partisinin temsilcilik binalarının açılışını yapan Topbaş, vatandaşlardan yerel seçimlerde oy istedi.

Başkan Topbaş, Tuzla'da yaptığı incelemelerin ardıdan Postahane Mahallesi'ndeki partisinin temsilcilik binasını açtı. Burada vatandaşlara hitap eden Topbaş, Tuzla'ya iki ayrı hattan metro getireceklerini aynı zamanda metro hattını Tuzla'ya bağlayacak şekilde havaray projesi üzerinde de çalıştıklarını söyledi. Tuzla'daki parti seçim bürosunun açılışının ardından bazı bölgeleri Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile birlikte gezen Topbaş, Postane Mahallesi'ndeki partisinin temsilcilik binasının açılışında vatandaşlara seslendi.

Tuzla'ya iki ayrı hattan metro getireceklerini belirten Topbaş, "İçmeler Tersane Kavşağı-Kadıköy Kartal Metrosu'na bağlanmakta ve böylece diğer metrolarla ve hatta Marmaray ile erişim sağlanmaktadır. Diğer hat da Tuzla'yı Sabiha Gökçen'e bağlayan bir hattır. Onun üzerinde Başkan ile birlikte etüdler yaptık. Hangi mahalleden nasıl geçmesi gerektiğini konuştuk." dedi.

Tuzla Sahili için de projelerini sıralayan Topbaş, su ve ışık gösterileri için özel bir proje planlandığını açıkladı. İçerenköy'deki halin Tuzla'ya daha modernize edilmiş şekliyle taşınmasının düşünüldüğünü anlatan Topbaş, "İstanbul'un önemli bir aktivite merkezi buraya gelecek. 25 milyon insan buraya gelecek. 25 milyon insan istihdam demek, esnaflar için ticaret demek. 2 bin 500 insan çalışacak. Tuzla-Viaportmarin dediğimiz projede her türlü aktiviteleri olan 270 milyon TL'lik bir yatırım." ifadesini kullandı.

Yapılacak metro hatlarının Tuzla ile bağlantısını sağlayacak çalışmalar da yaptıklarını belirten Topbaş, "Metro hattınndan buraya ya da Marmaray'a erişen bir havaray projemiz var. Buraya gelmek için de havaray projesi olacak. Diğer taraftan da sahil için nostaljik tramvay projemiz var. Turistik anlamı olan tramvay olacak, onun da çalışmasını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN