Besni’de Fizik Tedavi Merkezi Hizmete Girdi

Besni’de Fizik Tedavi Merkezi Hizmete Girdi

Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği tarafından Besni Devlet Hastanesine Fizik Tedavi Merkezi kuruldu.

- Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği tarafından Besni Devlet Hastanesine Fizik Tedavi Merkezi kuruldu.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği Başkanı Ali Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü İşitmen, Haci Arslan, Halil Kuş ve Soydan Doğru Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Alakuş’u ziyaret ederek Fizik Tedavi Merkezi hakkında bilgi aldılar. Fizik tedavi merkezinin hasta kabulüne başladığını söyleyen Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Alakuş, tedavi ünitesinde 3 kişilik ekip ve en son teknolojide kullanılan cihazlarla hizmet verdiklerini belirtti.

Alakuş, fizik tedavi ünitesinde 2 adet kombine elektro terapi cihazı, ESWT, paralel bar, duvar barı, parmak merdiveni, tedavi yatağı, denge tahtası, egzersiz merdiveni, cold pack seti, infraruj cihazı, alt ve üst ekstremize ergometri cihazı bulunduğunu belirtti.

Alakuş, “Kombine Elektro Terapi cihazını daha çok ağrı kesici ve kas eğitici olarak kullanıyoruz. Paralel bar ve eksersiz merdiveni ile engelli çocuklarda ve kısmı felçli hastalarda yürüme eğitimi veriyoruz. Duvar barında kasları güçlendirme eğitimi verilmekte. Denge tahtasından ise felçli hastalar, beyin ve eklem içi problemi olanlar ile ortopedik ameliyatlardan çıkan hastalar faydalanıyor. Cold Pack setini, akut ve yangılı ağrılarda ağrıyı kesmek ve ödemi engellemek amacı ile İnfraruj cihazını ise kuru ısıtma amacıyla eklemlere ve bel bölgesine kullanacağız. Alt ve üst ekstremize ergometri cihazını ise alt üst ekstremizeyi eğitmek amacı ile yine felçli hastalarda ve ortopedik hastalarda kullanacağız. Tel Egzersiz merdivenimiz daha çok omuz hastalarında kullanacağımız bir alet. Fizik tedavi merkezimizin kurulmasında büyük gayret sarf eden BESKADER’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği Başkanı Ali Erdoğan ise, Fizik Tedavi Merkezi’nin kurularak faaliyete geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “İlçemize yapılan 75 odalı 125 yataklı Besni Devlet Hastanesi’ne Fizik Tedavi Merkezi de kuruldu. Tedavi ünitesini ziyaret ettik ve gördük ki 5 hasta aynı anda tedavi ediliyor. Hastanemiz için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz” dedi.