Bitlis’te korucu infazı ilk değil

Bitlis’te korucu infazı ilk değil

Bitlis’teki korucu infazının ilk olmadığı ortaya çıktı. Bitlis’te 2012’de benzer bir infaz yapılmıştı.Yaklaşık 2 ay önce Bitlis merkeze bağlı Aşağıölek köyünde araçtan indirilerek kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak,...

Bitlis’teki korucu infazının ilk olmadığı ortaya çıktı. Bitlis’te 2012’de benzer bir infaz yapılmıştı.

Yaklaşık 2 ay önce Bitlis merkeze bağlı Aşağıölek köyünde araçtan indirilerek kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak, bugün Geçitbaşı köyü girişinde kurşunlanmış ve bir elektrik direğine bağlanmış vaziyette bulundu. Söz konusu olay, 2012 yılında yapılan Ali Yum infazını akıllara getirdi.

Bitlis merkeze bağlı Aşağı Çobansuyu köyünde ikamet eden Ali Yum isimli geçici köy korucusu, 15 kadın PKK’lının ölümünden sonra infaz edilmişti. Aldığı tehditlerden sonra İstanbul’a kaçan ve olaydan bir yıl sonra köyüne dönen Ali Yum, yolda kimlik kontrolü yapan PKK’lılarca aynı gün kaçırılmış, kurşuna dizilen Yum’un cesedi Bitlis-Baykan çayına atılmıştı. Olaydan hemen sonra açıklama yapan PKK, olayı üstlenip, Yum’un 15 kadın PKK’lının öldürülmesindeki çatışmada yer aldığı için infaz edildiğini duyurmuştu. PKK, henüz bugünkü infazla ilgili bir açıklama yapmadı.

CİHAN