''Biz iktidar olduğumuzda şeker fabrikası satılmaz''

''Biz iktidar olduğumuzda şeker fabrikası satılmaz''

MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Turhal Şeker Fabrikası’nda işçilerle bir araya geldi..

Turhal Şeker Fabrikası’nın, Turhal açısından çok büyük anlamlar ifade ettiğini söyleyen MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, “Biz iktidar olduğumuzda burası satılmaz. Burada çalışan taşeron işçileri kadroya alacağız” dedi.

MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan seçim çalışmalarını Zile ve Turhal’da sürdürdü. İlk olarak Zile’de esnaf odası temsilcileri ile buluşan Başkan, esnaf temsilci ile esnafın sıkıntıları hakkında dertleşti.

“AVM’LER ESNAFIN EKMEĞİNE KAN DOĞRADI”

Mevcut iktidarın ardı ardına açtığı AVM’lerle esnafın ekmeğine kan doğradığını belirten Abdurrahman Başkan, MHP iktidarında küçük esnafın korunacağını ve destekleneceğini açıkladı. Başkan, “Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Zile’nin ardından Turhal’a geçen Başkan’ın ilk duracağı Turhal Şeker Fabrikası oldu. Bölge için büyük önem taşıyan anca yanlış politikalar nedeniyle  kapanmanın eşiğinde olan fabrikada işçilerle öğlen yemeği yiyen Başkan, sendika temsilcileri ile mevsimlik ve taşeron işçiler hakkında konuştu.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada, “Zor günler geçiriyoruz. Şeker çalışanları olarak kırmızı çizgilerimiz var. Özelleştirme konusunda endişelerimiz var.  Bu asırlık çınar daha gür bir şekilde ülke ekonomisine, bölge ekonomisine katkı sağlar. Turhal Şeker fabrikası özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır. Fabrikalarının tek tek satılması halinde hiçbirinin ayakta kalması mümkün gözükmüyor. Dünya şeker ihtiyacının yüzde 80 şeker kamışından karşılıyor. Şeker fiyatlarına yön veren şu anda şeker kamışıdır. Biz pahalıya şeker üretmiyoruz. AB’de devletler pancar üretimini destekliyor. Bizde de ürünün desteklenmesi gerekiyor.  Kampanya ve geçici işçilerimize öncelikle kadrolarının verilmesini istiyoruz” dedi.

Şeker fabrikası çalışanlarının ve Turhal’ın özelleştirme konusundaki kaygılarını çok iyi anladığını ve önlerinde sigara fabrikası özelleştirmesi gibi yanlış bir uygulamanın bulunduğunu ifade eden MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan konuşmasında özetle şunları söyledi:

“TURHAL ŞEKER, TURHAL DEMEKTİR”

“Turhal şeker fabrikası demek, bu bölgenin ekonomisi demek, her şeyi demek. Şeker Fabrikamız ayrıca çiftçiyi destekleyen ve modernleşmesini sağlayan bir işletmedir. Özelleştirme Türkiye’de fazla yanlış anlaşıldı. Özelleştirme verimsiz işletmelerin verimli hale getirilmesi için yapılır. Maalesef Türkiye’de bu durum böyle değildir. Özelleştirme sadece para kazanmak için yapılmaz. Bu tür işletmelerin kurulması ve ayakta kalması sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Şeker fabrikasının verimsiz olması hiçbir zaman mümkün değildir. Eğer böyle bir şey söz konusu ise yanlış yönetiliyor, demektir. Hiçbir atığı boşa gitmez, hep kullanılır. Şeker Fabrikasının kapısına kilit vurursanız, çiftçiyi, esnafı, işçiyi dolayısıyla Turhal’ı öldürmüş olursunuz. Kuraklık geldiğinde önce su kurur, sonra toprak kurur, sonra ağaçlar kurur.

“TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK”

Biz iktidar olduğumuzda burası satılmaz. Burada çalışan taşeron işçileri kadroya alacağız. Hiçbir işçimizi ötelemeyiz, zulmetmeyiz. Biz burayı geliştireceğiz, daha fazla insan alacağız.  Biz burayı zenginleştirirsek, Turhal ekonomisine katkı sağlamış oluruz. Fakirleştirdikçe fakirleşirsiniz. İşten çıkarma olmayacak. Buradaki hiçbir arkadaşımızın endişesi olmasın.”

“İKTİDARI UYARMAYA GELDİM”

“Bu seçim ekonomik ve siyasi olarak bir uçurumun önüne gelen Türkiye açısından çok önemlidir” diyen Başkan, “Bu memleketi yönetenleri uyarmaya ve uyuyanları da uyandırmaya geldim. 7 Haziran, Türkiye’nin kader seçimidir. Bunu kimsenin unutmaması gerekiyor” diyerek açıklamasını tamamladı.

Şeker Fabrikası’ndan sonra Turhal mahalle ve köy muhtarları ile buluşan Abdurrahman Başkan, muhtarların MHP iktidarında il ve ilçe meclislerinde temsil edileceğini ve maaşlarının da düzeltileceğini belirtti.

Öğleden sonra ilk olarak Turhal Makine Fabrikası’na uğrayan Başkan, Aselsan’a parça üretimi yapması planlanan fabrikada incelemelerde bulundu. Fabrikada taşeron işçileri ve mevsimlik işçileri ile buluşan MHP adayı, onların kadro taleplerini MHP iktidarında çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Fabrika ziyaretlerinin ardından sırasıyla Turhal İlçe Tarım Müdürlüğünü, Kırgözler Tekstil’i, Turhal Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneğini ve Turhal İlçe Özel İdaresi’ni ziyaret eden Başkan akşam ise Turhal’a bağlı Ataköy ve Arzupınarı köylerini ziyaret etti.