Bozok Üniversitesi öğrencilerinin şiir dinletisi büyük ilgi gördü

Bozok Üniversitesi öğrencilerinin şiir dinletisi büyük ilgi gördü

Yozgat Bozok Üniversitesi İzcilik Kulübü bünyesinde bir araya gelen gençlerin düzenlediği ‘Sevda Sokağı Sakinleri’ isimli şiir programı büyük ilgi gördü.

Yozgat Bozok Üniversitesi İzcilik Kulübü bünyesinde bir araya gelen gençlerin düzenlediği ‘Sevda Sokağı Sakinleri’ isimli şiir programı büyük ilgi gördü. Erdoğan Akdağ Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki şiir dinletisi, Anadolu ezgileri eşliğinde farklı bir görüntü ortaya çıkardı.

Genç şairlerden Celâlettin Yünel, şiire gönül vermiş gençlerle birlikte kısa sürede hazırladıkları şiir programına katılarak, destek veren öğrencilere teşekkür etti. Yünel, şiir programında bir araya gelen ekibin daha önce birbirini tanımadığını ve şiir etrafında bütünleştiğini belirtti. Yünel, "Amacımız şiire olan sevgiyi, tutkuyu, harflerin kelimelere, kelimelerin duyguları yansıtan bir araca, sanata, şahesere dönüşmesi adına yeni nesil gençlerin bir kervanın takipçisi olması gerekiyor. Bizler de şiir üstadı büyüklerimizin açtığı yolda duygularımızı da ortaya koyarak bir program hazırlamak istedik. Şiir samimiyet ister, bizler de samimi bir şekilde ortaya bir şeyler koymaya çalıştık. Organizasyonumuza sahip çıkan izci kulübüne ve değerli arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu bir başlangıç olur ve daha büyük şiir organizasyonlarında bir araya geliriz." diye konuştu.

Sevda Sokağı’nda Mustafa Teker, Şükriye Şenol, Celâlettin Yünel, Mine Şahin, Aysun Ordu, Burak Alsu, Seda Aksoy, Emine Uzun, Ercan R. Mercan, Eyüp Ayan, Dilber Adaş, Ufuk Erbaş sırasıyla sahneye çıkıp şiirlerini seslendirdi.

Şiir programına Yozgatlı aşıklar, ozanlar, Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Gülbahçe ve yönetim kurulu üyesi şairler ile Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci-Şair Yazar Ahmet Sargın ve yönetim kurulu üyesi şairler katıldı.


CİHAN