Bürosunda öldürülen avukat son yolculuğuna uğurlandı

Bürosunda öldürülen avukat son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep’te bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 63 yaşındaki avukat İsmail Akkaya, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, toplumda şiddetin...

Gaziantep’te bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 63 yaşındaki avukat İsmail Akkaya, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, toplumda şiddetin önlenmesi için en yukarıdakilerin şiddet diline son vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Yargının tarafsızlığına duyulan güven eksikliği, adil yargılama yaptığına duyulan güven eksikliği, vatandaşa en yakın duran avukatta şiddetin patlamasına sebep oldu. Yargıyı iyi işleyen bir yapıya kavuşturduğumuzda avukata yönelik şiddetin de azalacağını düşünüyorum.” dedi.

Bürosunda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat İsmail Akkaya için Gaziantep Adliye Sarayı ve Alevi Kültür Derneği’nde tören düzenlendi. İlk olarak Gaziantep Adliyesi önüne getirilen Akkaya’nın cenazesi burada yapılan törenin ardından Alevi Kültür Derneği’ne götürüldü. Alevi Kültür Derneği’nde düzenlenen törene ise Akkaya’nın ailesinin yanı sıra mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tabuta Akkaya’nın cübbesini sardı. Yakınları ve avukat arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

EN YUKARIDAKİLERİN ŞİDDET DİLİNE SON VERMESİ GEREK

Avukat Akkaya’ya yapılan saldırının Danıştay saldırısından farklı olmadığını belirten Feyzioğlu, toplumdaki şiddet dilinin son bulmasını istedi. Yöneticilerin toplumu kutuplaştırmadan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti: Bu şiddet son bulmalı, en tepeden en aşağıya kadar gerile gerile, birbirimizi düşman göre göre bu noktaya geldik. Şiddet dilinin, nefret dilinin son bulması lazım. Burada öncelik yöneticilere düşüyor. Toplumu mutlaka sakinleştirmeliler. Kutuplaştırmayı, düşmanlaştırmayı bırakmak zorundalar. Toplumda dalga dalga yayılan şiddetin önlenmesi için en yukardan şiddet diline son verilmesi gerekir. Çok fazla kutuplaştık. Çok fazla dolduk. Patlamaya hazır durumdayız. Birbirimize düşman olarak bakıyoruz. Biz farklı parmakları temsil etsek de aynı koldan çıkıyoruz, aynı milletiz. Aynı milletin fertleri olduğumuzu unutmadığımız takdirde dilimiz de tavrımız da yumuşayacaktır.”

Yargıya duyulan güven eksikliğinin avukatlara yönelik şiddet patlamasına neden olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Yargının tarafsızlığına duyulan güven eksikliği, adil yargılama yaptığına duyulan güven eksikliği vatandaşa en yakın duyulan avukatta şiddetin patlamasına sebep oldu. Yargıyı iyi işleyen bir yapıya kavuşturduğumuzda avukata yönelik şiddetin de azalacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Akkaya’nın cenazesi, Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında defnedildi.

CİHAN