Darbeci generalin vurulduğu an !

Darbeci generalin vurulduğu an !

Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci generali vurma anı ortaya çıktı.

Astsubay Ömer Halisdemir’in darbeci Semih Terzi’yi vurma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşanan ve darbe gecesinin seyrini değiştiren olayşöyle gelişti: 

Özel Kuvvetler Komutanlığı, darbeci askerler tarafından ele geçirilmişti. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak 'Semih Terzi'yi öldür' emrini verdi. 

Halisdemir, bu konuşmanın ardından tabancasını alıp dışarıya çıktı ve ağaçlık alanda saklandı. Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi helikopterden indiği sırada onların arasına girdi ve tereddüt etmeden iki el ateş ederek Semih Terzi'yi öldürdü.

Semih Terzi vurduktan sorna elinde ağır makineli tüfek olan bir binbaşı Halisdemir’in kaçtığı yöne ateş etti. Ve Halisdemir şehit oldu. 

DİYARBAKIR'DAN ANKARA'YA GEÇMİŞTİ

Darbe gecesi Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için tam teçhizatlı askerlerle birlikte Diyarbakır'dan Ankara'ya uçmuştu.

TÜMGENERAL AKSAKALLI EMİR VERDİ

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ise darbe girişimi sırasında Silopi'deki Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Terzi'nin Ankara'ya geldiği bilgisi alınca, Gölbaşı'ndaki karargahı ele geçirmesini engellemek için Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradı. Aksakallı 'Semih Terzi oraya geldiğinde öldür onu" talimatını verdi. 

Kahraman Astsubay Halisdemir ise ağacın arkasına saklandı, askerlerle birlikte ilerleyen Semih Terzi'yi kafasından vurdu. Halisdemir, Terzi'nin yanındaki darbeci askerlerin kurşunlarıyla şehit oldu. 

BAŞÜSTÜNE KOMUTANIM, HAKKIM HELAL OLSUN

Tümgeneral Zekai Aksakallı, o gece kahraman astsubay Halisdemir'le yaptığı konuşmayı şöyle anlatmıştı: Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, 'Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum.Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et' dedim. Ömer Başçavuş, 'Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin' dedi."