Derste kalp krizi geçiren kimya öğretmeni hayatını kaybetti

Derste kalp krizi geçiren kimya öğretmeni hayatını kaybetti

Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken başkent Ankara'dan kalp krizi geçirip hayatını kaybeden bir öğretmenin acı haberi geldi.Altındağ ilçesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi’nde kimya...

Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken başkent Ankara'dan kalp krizi geçirip hayatını kaybeden bir öğretmenin acı haberi geldi.

Altındağ ilçesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi’nde kimya öğretmenliği yapan 53 yaşındaki Arda Çınar (53) ders sırasında kalp krizi geçirdi. Öğrencilerin gözü önünde yaşanan olay üzerine öğretmen, kalp krizi geçirmesine rağmen yaklaşık 10 dakika ders anlatmaya devam etti. Teneffüs zilinin çalmasıyla dışarı çıkmak için kapıya yöneldi. Sendeleyerek koridora kadar çıkabilen Çınar burada yere yığıldı.

Öğrencilerin panikleyerek okul yöneticilerine haber vermesinin ardından okula ambulans çağrıldı. 27 yıllık kimya öğretmeni olan Çınar Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan okuldaki öğrencileri ve öğretmen arkadaşları yasa boğuldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya öğretmenliği mezunu olan Arda Çınar'ın 1987 yılında Niğde Merkez 75.Yıl Mustafa Altuncu İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik hayatına başladığı ve 27 yıldır öğretmenlik yaptığı belirtildi. Bekar ve tek başına yaşayan Çınar öğretmen için yarın görev yaptığı okulunda tören düzenlenecek. CİHAN