Dışişleri Bakanlığı Kırım Tatar Meclisine Yapılan Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı Kırım Tatar Meclisine Yapılan Saldırıyı Kınadı

- DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi’ne (KKTM) ve Meclis üyelerinin evlerine yapılan saldırılar hakkında kınama açıklaması yayımladı.Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde...

- DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Kırım Tatar Milli Meclisi’ne (KKTM) ve Meclis üyelerinin evlerine yapılan saldırılar hakkında kınama açıklaması yayımladı.


Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) yaşayan ve yarımadanın yerli halkı olan Tatar toplumunun meşru temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisi’ne (KKTM) ve bazı üyelerinin evlerine 16 Eylül 2014 tarihinde yapılan, silahlı görevlilerin de yer aldığı bildirilen, baskınları kınıyoruz" denildi.


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelyere yer verildi:


"Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) yaşayan ve yarımadanın yerli halkı olan Tatar toplumunun meşru temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisi’ne (KKTM) ve bazı üyelerinin evlerine 16 Eylül 2014 tarihinde yapılan, silahlı görevlilerin de yer aldığı bildirilen, baskınları kınıyoruz. Demokratik haklarını barışçıl yollarla savunan Kırım Tatar halkını, KKTM’ye baskı uygulamak suretiyle korkutup, sindirmeyi amaçlayan bu tür eylemler kabul edilemez. Uluslararası toplumun da, Kırım Tatar halkının acı dolu tarihine yeni halkalar eklenmesine yönelik bu girişimlere sessiz kalmayacağına inanıyoruz. Türkiye Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki gelişmeleri, özellikle de Kırım Tatar halkını hedef alan tüm tedbir ve uygulamaları yakından izlemeyi sürdürecektir."