Diyarbakır'da Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği kuruldu

Diyarbakır'da Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği kuruldu

11 üniversite öğrencisinin bir araya gelerek oluşturduğu dernekbinasına tabela asıldı-Dernek Başkanı Merdini:'' Yasa uyarınca Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tabelamızı astık. İl Dernekler Müdürlüğü de 30 ile 60 gün arasında yaptığı inceleme so

Diyarbakır'da bir grup üniversite öğrencisi tarafından Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Serhad Merdini yaptığı açıklamada, bir grup genç olarak uzun süredir kültürel faaliyetlerde bulunduklarını, kısa süre önce bunu yasal dernek bünyesinde yürütmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Bu karar üzerine biraraya gelerek dernek kurduklarını ve ardından Diyarbakır Dernekler Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını ifade eden Merdini, şöyle konuştu:

"Yasa gereği, İl Dernekler Müdürlüğü'ne yapılan başvurunun ardından 15 gün içerisinde tabelayı asmanız gerekiyor. Biz de yasa uyarınca Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tabelamızı astık. İl Dernekler Müdürlüğü de 30 ile 60 gün arasında yaptığı inceleme sonrası başvuruya olumlu veya olumsuz yanıt verecek. Dernek olarak amacımız legal olarak Kürt geleneği ile ilgili faaliyetlerde bulunmaktır. Dernek öncesi de aynı faaliyetleri yapıyorduk. Ancak tüzel kişiliğimiz yoktu. Dernek sayesinde çalışmalarımızı şeffaf ve legal yapılanmayla sürdürüyoruz. Ne düşünüyorsak, onu söylüyoruz. Henüz üye kaydına başlamadık. Kurucu üye olan 11 kişinin tamamı da üniversite öğrencisidir."

Muhabir: Özgür Ayaydın
Yayınlayan: Zekeriya Kaya