“engelliler Dilenci Değil”

“engelliler Dilenci Değil”

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, sokaklarda bazen engelliler adına dergi satarak para toplamaya çalışanların olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu kişilere karşı dikkatli olsunlar. Çünkü engelliler dilenci değildir”

- Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, sokaklarda bazen engelliler adına dergi satarak para toplamaya çalışanların olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu kişilere karşı dikkatli olsunlar. Çünkü engelliler dilenci değildir” dedi.

Sokaklarda bir takım insanların engellileri kullanarak dergi sattıklarını belirten TSD Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, “Samsun’a diğer illerden gelerek şube kuran ya da burada adam tutarak dergi, boyama kitabı, makyaj malzemeleri satan bir takım insanların ortaya çıkmaya başladı. Samsun’da çeşitli engelli gruplarına ait dernekler ve engelli spor kulüpleri de var. Bu insanlar engeli ve engelliyi kullanarak Samsun insanından para ve bağış toplamaktalar. Samsunlular bilsin ki bu paraların hiçbiri Samsun’da bulunan engelli derneklerine ve engelli kişilere gitmiyor. Bu paraların nereye gittiği ve nerelerde kullanıldığı tarafımızca bilinmemektedir. Bizler Samsunlu engelli dernekleri olarak kesinlikle dergi, boyama kitabı ya da makyaj malzemesi satılmasına ve para toplanmasına karşıyız. Bizler dilenci asla değiliz” diye konuştu.

Engellilerin paraya ihtiyacı olmadığını ifade eden Yılmaz, “Çünkü bizim yaptığımız şeylerin parayla ilgisi yok. Bizler insanlara ve engellilere faydalı olabilmek için mücadele ediyoruz. Yardım etmenin yolu da bizlere para vermek değildir. Biz bunun bir tek yolunu biliyoruz, o da bu toplumda engelin ve engellinin ne olduğunu anlatarak bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Biz bu farkındalığı oluşturursak, biliyoruz ki Samsun halkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engellinin yanında var olacaktır. Samsunlulardan isteğim dergi, boyama kitabı veya makyaj malzemesi satan insanlardan hiçbir şey almasınlar. Bizde dahil kimseye para vermesinler. Bizim paraya ihtiyacımız yok, bizim insana ihtiyacımız var. Bize yardım etmek isteyen insan, bizimle birlikte olan insanlardır. Samsun halkı engellilerin kullanılmasına izin vermesinler. Bununla ilgili olarak da Samsun halkını bilinçlendirme adına 15 bin tane broşür hazırladık. Ben ve bütün engelli arkadaşlarımızla birlikte bu broşürleri Samsunlulara dağıtacağız” şeklinde konuştu.