‘Eve Dönüş: Sarıkamış 1915’ vizyona giriyor

‘Eve Dönüş: Sarıkamış 1915’ vizyona giriyor

Sinemaseverler bu hafta, dram, aksiyon, fantastik, romantik türlerinden oluşan seçkiler izleyecek.

Sinemaseverler bu hafta, dram, aksiyon, fantastik, romantik türlerinden oluşan seçkiler izleyecek. 8 Mart haftasının öne çıkan filmi “Eve Dönüş: Sarıkamış 1915”. Sarıkamış Harekatı sonrası Doğu Anadolu Bölgesi’nde kaderlerine terk edilen insanların hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı film, Alphan Eşeli’nin kamerasından çıktı. Filmde Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin başrolleri paylaştı.

AŞKIN İZLERİ

Neil, Paris’te tanıştığı Marina ile tutkulu bir aşk yaşamaya başlar, yeni bir hayat kurmak üzere Amerika’ya yerleşirler. Fakat bir süre sonra Neil, çocukluk aşkı Jane ile karşılaşınca Marina’yı yüzüstü bırakır. Aşk ve ihanet gibi kavramları sorgulayan Marina da inanç hakkında şüpheleri olan Rahip Quintana ile görüşerek hayatındaki soru işaretlerini çözmeye çalışacaktır. Terrence Malick’in yönettiği ve Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem ile Rachel McAdams’ın oynadığı “Aşkın İzleri” dram türünde.

GELMEYEN BAHAR

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Bahar’ın geleceğiyle ilgili bambaşka hayalleri varken, ailesi onun kaderini çoktan belirlemiştir. Suskun bir anne, emekli bir baba ve işsiz bir ağabeyin arasında sıkışıp kalan Bahar, kurtuluşu çok iyi bilmediği bir dünyada aramaktadır. Amcası ise, kendi oğluna eş yapmak için, Bahar’ın kanunen reşit olmasını beklemektedir. Orhan Alkaya, Ayten Uncuoğlu, Hasan Küçükçetin ile Beyza Şekerci’nin oynadığı “Gelmeyen Bahar”ın yönetmen koltuğunda Küçük Emrah olarak tanıdığımız Emrah Erdoğan oturuyor.

MUHTEŞEM VE KUDRETLİ OZ

Oscar Diggs, küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır fakat pek de ahlâklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar Diggs, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Oscar, kendini büyük Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi bir adam haline de getirir. Sam Raimi’nin yönettiği ve Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco ile Michelle Williams’ın oynadığı “Muhteşem ve Kudretli Oz”u sinemaseverler 3D olarak izleyebilecek.

EVE DÖNÜŞ: SARIKAMIŞ 1915

1. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 109.274 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı” Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlandı. Doğu Anadolu Bölgesi Ocak 1915 tarihiyle artık hiç kimseye ait olmayan, belirsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir yere dönüştü. Ne Rusların, ne de Osmanlı’nın tam olarak sahip olamadığı, yönetim ve otoriteden yoksun bu bölgede kaderlerine terk edilen insanlar, kendilerini daha önce karşılaşmadıkları bir hayatta kalma mücadelesi içinde buluyorlar. Alphan Eşeli’nin yönettiği ve Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin ile Muharrem Bayrak’ın oynadığı film, 5 haftada son 50 yılın en soğuk kışında -27 dereceyi gören soğuk ve kış koşullarında çekildi.
CİHAN