FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALDE !

FENERBAHÇE ÇEYREK FİNALDE !

F.Bahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Plzen'i eleyerek çeyrek finale adını yazdırıyor.

Fenerbahçe, Viktoria Plzen karşısında istediği aldı, biraz sıkıntılı da olsa Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı..
 
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe ile Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen karşı karşıya geldi. 1-0'ın rövanşında Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

1.20130315001251.jpg

Temsilcimiz Fenerbahçe, 42. dakikada Salih Uçan'ın ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarısı bu skorla biten karşılaşmada Viktoria Plzen, 61. dakikada Darida ile eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta çeyrek final biletini kapmayı başardı.

FENERBAHÇE ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya daha iyi ve istekli başlayan taraf, temsilcimiz Fenerbahçe'ydi. İlk dakikalarda topu ayağında tutan Fenerbahçe, yüksek pas trafiği ve kontrollü oyunu ile rakibi karşısında ilk dakikalarda etkili olmaya çalıştı. Bu bölümde Fenerbahçe orta sahası, dikine toptan ziyade yana paslarla rakibinin topla fazla oynamasına izin vermedi.

İLK TEHLİKE PLZEN'DEN

Fenerbahçe'nin topla daha çok oynadığı bu bölümde konuk ekip, uzun toplarla etkili olmak istedi. Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu da konuk ekip Viktoria Plzen'den geldi. Karşılaşmanın 10. dakikasında hızlı gelişen Plzen atağında Kolar sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Ceza sahasına gelen topu Fenerbahçe savunması kornere gönderdi. Bu pozisyonda Viktoria Plzen, Fenerbahçe kalesinde etkili oldu.

TOPAL SAKATLANDI, SALİH OYUNDA

Karşılaşmanın 35. dakikasında maçın kaderini değiştiren olay meydana geldi. Biri ikili mücadele sırasında sakatlanan Mehmet Topal oyuna devam edemezken; Aykut Kocaman tecrübeli orta saha oyuncusunun yerine oyuna genç Salih Uçan'ı sürdü. Genç oyuncunun oyuna girmesinden sonra ibre temsilcimize döndü.

SOW GOLE YAKLAŞTI

Sow'un oyuna girmesinin ardından oyundaki etkinliği ve orta saha üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe, hızlı ve dikine oyunu ile Viktoria Plzen defansını zaman zaman zor durumda bıraktı. Karşılaşmanın 41. dakikasında çok tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Salih Uçan rakip ceza alanı önünde pasını ceza sahası içine sağ kanattan giren Sow'a pasını verdi. Sow çaprazda karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama kaleci Kozacik topu son anda kornere gönderdi.

GOL 'GELİYORUM' DEDİ

Ve temsilcimizin beklediği gol, ilk yarının sonlarına doğru geldi. Mehmet Topal gibi defansif özellikle üst düzey olan bir oyuncu yerine Salih gibi hücumu seven bir orta saha oyuncusunun oyuna dahil olmasıyla birlikte Fenerbahçe, hücum alanındaki etkinliğini daha da arttırdı ve aradığı golü genç Salih'in ayağından buldu.


Karşılaşmanın 43. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cristian sağ kanattan son çizgi yakınlarından ceza alanına girdi ve yerden pasını gönderdi. Kuyt'ı aşan top Plzen savunmasında kalacakken gerilerden gelen Salih rakibinin ayağındaki topa vurdu ve takımını öne geçirdi.

Bu golle temsilcimiz Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde giren taraf oldu.

MAÇA EŞİTLİK GELDİ

Fenerbahçe'nin bu pozisyondan gol çıkartamaması, Viktoria Plzen'in bir anlamda uyanmasına sebep oldu. 55. dakikadan itibaren oyun kontrolünü eline alan Viktoria Plzen, temsilcimiz karşısında aradığı golü bulmayı başardı. Karşılaşmanın 61. dakikasında sol kanattan gelişen Plzen atağında Darida ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluştu ve kaleye yerden sert bir şut gönderdi ve top ağlarla buluştu.

DİREKTE PATLADI

Fenerbahçe bu golden sonra oyundan hücumsal anlamda iyice düştü. Viktoria Plzen, orta sahayı eline geçirdikten sonra Fenerbahçe kalesindeki baskısını arttırdı. Konuk ekibin bu dakikalarda bir topu da direkten döndü. Karşılaşmanın 69. dakikasında Viktoria Plzen atağı çok tehlikeli gelişti. Önce sağ kanattan ceza alanına orta geldi ama savunma topu uzaklaştırdı. Ardından Limbersky, topla ceza alanı dışında topla buluştu ve kaleye çok sert bir şut gönderdi. Limbersky'nin şutu direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

AYKUT KOCAMAN'DAN GEÇ GELEN HAMLE

Viktoria Plzen karşısında ikinci yarının tamamında sahasında mahkum oynayan Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, oyuna biraz geç de olsa hamle yaptı. Karşılaşmanın 82. dakikasında Sow oyundan çıkarken, Mehmet Topuz oyununa girdi. Aykut Kocaman bu hamlesi ile orta sahadaki mahkum oyunu engellemek istedi.

Kalan dakikalarda kalesini iyi savunan Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak adını son 8'e yazdırdı. 

FENERBAHÇE - PLZEN

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 35 Salih), Selçuk, Kuyt, Baroni, Caner, Sow

VIKTORIA PLZEN

Kozacik, Reznik, Prochazka, Cisovsky, Limbersky, Kovarik, Horvath, Darida, Rajtoral, Kolar, Bakos

GOL: Dk. 44 Salih

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: İlk maçta rakibini deplasmanda 1-0 mağlup eden Fenerbahçe bu skorla adını çeyrek finale yazdıran takım oluyor.

90. DK: Maçın hakemi Manuel Grafe maçın 1-1 eşitlikle bittiğini ilan eden düdüğü çalıyor.

90. DK: Dirk Kuyt'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Caner Erkin vurmakta gecikince Viktoria Plzen savunması yetişip Caner'in istediği vuruşu yapmasına izin vermiyor. Ve top kaleci Matus Kozacik'te kalıyor.

90. DK: Sol kanattan kullanılan korner atışında Volkan Demirel boşa çıkıyor. Topla buluşan Viktoria Plzen kalecisi Matus Kozacik topa istediği gibi vuramıyor ve Fenerbahçe savunması topu çizgiden çıkarıyor.

90. DK: Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cristian Baroni kenara gelirken, Egemen Korkmaz oyuna dahil oluyor.

90. DK: Hakem Manuel Grafe maçın sonuna 3 dakika ilave ettiği işaret ediyor.

90. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ taraftan son çizgiye inan Dirk Kuyt topu daha dışarda bulunan Mehmet Topuz'a çıkarıyor. Bu oyuncunun yaptığı sert vuruş kaleye doğru yönelse de Viktoria Plzen savunmasına çarpıyor.

88. DK: Viktoria Plzen son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Frantisek Rajtoral kenara gelirken, Martin Fillo oyuna dahil oluyor.

87. DK: Vaclav Prochazka topa elle müdahele ettiği için hakemden sarı kart görüyor.

84. DK: Daniel Kolar, hakemi aldatmayı yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle Manuel Grafe tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

82. DK: Fenerbahçe ikinci oyuncu değişkilik hakkını Mehmet Topuz'u oyuna alarak kullanıyor. Sarı-Lacivertlilerin en büyük gol silahı Moussa Sow kenara geliyor.

82. DK: David Limberski'nin sol kanattan yaptığı ortayla arka direkte buluşan Michal Duris, altı pasın içinde bomboş pozisyonda topu kafayla auta gönderiyor.

80. DK: Gökhan Gönül rakibine yaptığı faul nedeniyle maçın hakeminden sarı kart görüyor.

80. DK: Sol kanatta tehlikeli bir noktadan kullanılan serbest vuruş ön direkte Volkan Demirel tarafından uzaklaştırıyor.

77. DK: David Limberski sol kanattan yaptığı ortayı Bekir İrtegün karşılasa da top ceza sahası içinde kalıyor. Sağ çaprazda topu önünde bulan Frantisek Rajtoral topu kaleye doğru gönderiyor. Bu sırada penaltı noktası üzerinde hamle yapan Michal Duris'i topa dokunsa da meşin yuvarlak yandan auta gidiyor.

76. DK: Sağ kanattan ceza sahasında hareketlenen Moussa Sow, yayın üzerindeki Cristian Baroni'ye pasını veriyor. Brezilyalı oyunca topu tek pasla ceza sahası içindeki Dirk Kuyt'a topu aktarmak istese de bu konuda başarılı olamıyor ve top kaleci Matus Kozacik'te kalıyor.

72. DK: Viktoria Plzen kenar yönetimi ikinici oyuncu değişiklik hakkını bir forvet oyuncusundan yana kullanıyor. Takımın tecrübeli ismi Pavel Horvath kenara gelirken, Michal Duris oyuna dahil oluyor.

70. DK: Sağ kanattan Daniel Kolar'ın yaptığı ortayla ceza sahası sol çaprazında buluşan Vladimir Darida'nın vuruşu Fenerbahçe savunmasına çarpıp ceza sahasın dışına açılıyor. Bu noktada topla buluşan David Limberski'nin vuruşu direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

65. DK: Viktoria Plzen kenar yönetimi ilk oyuncu değişiklik hakkını Stanislav Tecl'i oyuna alarak kullanıyor. Kenara gelen isim ise Marek Bakos oluyor.

64. DK: Dirk Kuyt, rakibi Pavel Horvath'a yaptığı faul nedeniyle maçın hakeminden sarı kart görüyor.

61. DK: GOL! Viktoria Plzen, Vladimir Darida'nın attığı golle skoru 1-1'e getiriyor.

60. DK: Ceza sahası dışında topla buluşan Cristian Baroni, kaleyi cepheden gören bir noktadan kaleyi yokluyor. Brezilyalı oyuncunun sert vuruşu kalenin sağından auta gidiyor.

56. DK: Dirk Kuyt'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Cristian Baroni sağ çaprazdan sert bir vuruş yapıyor ancak top kaleci Matus Kozacik'de kalıyor.

56. DK: Viktoria Plzen savunmasının yaptığı pas hatası sonucu topla buluşan Dirk Kuyt, Caner Erkin ile taptığı ver kaç sonucu kaleci ile karşı karşıya kalıyor, Hollandalı oyuncunu vuruşu kaleciden sekip Cristian Baroni'nin önünde kalıyor. Bu oyuncunun yakın mesafeden bekletmeden yaptığı vuruş üstten auta gidiyor.

53. DK: Sağ kanattan ceza sahası içine giren Frantisek Rajtoral topu ceza sahasına doğru hızla hareketlenen Pavel Horvath'a aktarıyor. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş farklı biçimde üstten auta gidiyor.

52. DK: Frantisek Rajtoral'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Vladimir Darida'ya Joseph Yobo düzgün bir vuruş imkanı tanımıyor ve top Volkan Demirel'de kalıyor.

48. DK: Bekir İrtegün'ün geri pasıyla taç çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Volkan Demirel vuruşu kısa düşüp Frantisek Rajtoral'da kalıyor. Bu oyuncunun uzaklardan boş kaleye yaptığı vuruş Gökhan Gönül tarafından kornere gönderiliyor.

46. DK: Ceza sahası içinde sol tarafta topla buluşan Moussa Sow, ceza sahasına doğru hızla hareketlenen Bekir İrtegün'e pasını aktarıyor. Bu oyuncunun yaptığı vuruş farklı biçimde üstten auta gidiyor.

46. DK: Manuel Grafe'nin düdüğü ile Viktoria Plzen ikinci yarıya başlıyor


DEVRE ARASI


45. DK: Hakem Manuel Grafe ilk yarının bittiğini ilan eden düdüğünü çalıyor. Takımlar soyunma odasına giderken Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

45. DK: Ceza sahası içinde topla buluşan Dirk Kuyt şık bir çalımla rakibinden sıyrılıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı oyuncu vuruş yapmakta geçikince Viktoria Plzen savunması kayarak araya giriyor ve Dirk Kuyt'a çarpan top auta gidiyor.

45. DK: Maçın hakemi Manuel Grafe, ilk yarının sonuna 3 dakika ilave ettiğini işaret ediyor.

44. DK: GOOOLL!!! Fenerbahçe Salih Uçan'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor.

41. DK: Ceza sahası yayının üzerinde topla buluşan Cristian Baroni vurur gibi yapıp topu ceza sahası içindeki Moussa Sow'a aktarıyor. Senegalli oyuncunun sağ çaprazdan yaptığı sert vuruş kaleci Matus Kozacik'ten kornere gidiyor.

40. DK: Salih Uçan'ın uzun pasıyla Viktoria Plzen defansının arkasına sarkan Moussa Sow için ofsayt bayrağı kalkıyor.

37. DK: Daniel Kolar'ın sol kanattan arka direğe gönderdiği topu Reto Ziegler kafa vuruşu ile kornere atıyor.

35. DK: Fenerbahçe zorunlu bir değişikliğe gidiyor. Sakatlanan Mehmet Topal kenara alınırken, bu oyuncunun yerine Salih Uçan oyuna dahil oluyor.

34. DK: Rakinin müdahelesi ile yerde kalan Mehmet Topal kenar yönetimine değiştirilmek istediğini söylüyor. Oyun bu oyuncunun tedavisi nedeniyle bir süreliğine duruyor.

31. DK: Radim Reznik'in sağ kanattan yaptığı ortayla penaltı noktası üzerinde buluşan Daniel Kolar'ın kafa vuruşu yandan auta gidiyor.

27. DK: Orta sahada üst üste başarılı paslar yapan Fenerbahçe'de Caner Erkin cepheden gören bir noktadan kaleyi deniyor. Kanat oyuncusunun uzaklardan yaptığı sert vuruş yandan auta gidiyor.

23. DK: Pavel Horvath'ın derinlemesine pasıyla ceza sahasının içinde topla buluşan Vladimir Darida ayağının ucuyla topa dokunuyor. Vladimir Darida'nın müdahelesi ile ters ayakta kalan Volkan Demirel'in bakışları arasında top az farkla auta gidiyor.

22. DK: Sağ taraftan organize biçimde Fenerbahçe ceza sahasına giren Viktoria Plzen'de Frantisek Rajtoral içeri çevirdiği topu Joseph Yobo uzaklaştırıyor.

19. DK: Son çizgide topla buluşan Reto Ziegler'in yerden pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Caner Erkin sol taraftan kaleyi yokluyor. Ön direkte topa hamle yapan Moussa Sow istediği gibi vuramayınca top kalenin üzerinden auta gidiyor.

18. DK: Sağ kanattan Pavel Horvath'ın kullandığı serbest vuruşu Volkan Demirel öndirekte yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

17. DK: Cristian Baroni'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, ceza sahası sol çaprazından sert bir vuruş yapıyor. Ancak kaleci Matus Kozacik üzerine gelen topu kolay şekilde kontrol ediyor.

13. DK: Topla hızlı bir şekilde Viktoria Plzen ceza sahasına hareketlenen Cristian Baroni'nin kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruş direğin dibinden auta gidiyor.

10. DK: Sol kanattan kullanılan kornere atışında kaleci Volkan Demirel boşa çıkıyor topla ön direkte buluşan Jan Kovarik'in kafa vuruşu az farkla auta gidiyor.

10. DK: Sağ kanattan gelişen Viktoria Plzen atağında ceza sahasına yapılan ortaya Mehmet Topal ceza sahası içindeki rakibinden önce davranıp topu kornere gönderiyor.

9. DK: Her iki takım da maçın ilk bölümünde kontrollü oynamayı tercih ediyor.

4. DK: Viktoria Plzen'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top ceza sahası içindeki Viktoria Plzenli oyuncudan yükseliyor ve kaleci Volkan Demirel rahat bir şekilde topa sahip oluyor.

3. DK: Dirk Kuyt'un sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Reto Ziegler tek pasla topu arkadaşına iletmek istiyor ancak Viktoria Plzen savunması topu kornere atıyor.

1. DK: Manuel Grafe'nin düdüğü ile temsilcimiz Fenerbahçe maça başlıyor.

- Fenerbahçe klasik parçalı forması ile sahada yer alırken konuk Viktoria Plzen düz beyaz forma ile mücadele edecek.

- Viktoria Plzen'de ise Petr Bolek ve Marek Hanousek sakatlıkları nedeni ile kadroda yer almıyor.

- Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalı Raul Meireles, sakatlığı bulunan Webo ve UEFA listesinde adı bulunmayan Orhan Şam ile statü gereği Emre Belözoğlu bu akşam forma giyemiyor.

- Fenerbahçe bir önceki turda Belarus ekibi BATE Borisov'u elerken, Viktoria Plzen İtalyan ekibi Napoli'yi saf dışı bırakarak adını bir üst tura yazdırmıştı.

- Çek Cumhuriyet'inde oynanan ilk maçta Fenerbahçe rakibini Pierre Webo'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek tur için büyük bir avantaj sağlamıştı.

- Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin cezası nedeni ile seyircisiz olarak oynanacak maçı Almanya Futbol Federasyonu'nda Manuel Grafe yönetiyor.

- UEFA Avrupa Ligi 3. Tur Rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen'i konuk ediyor.


FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Baroni, Caner, Sow

VIKTORIA PLZEN

Kozacik, Reznik, Prochazka, Cisovsky, Limbersky, Kovarik, Horvath, Darida, Rajtoral, Kolar, Bakos 


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı ile bu akşam İstanbul'da karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini eleyerek çeyrek finale kalmayı hedefliyor.

Deplasmandaki ilk maçta rakibini 1-0 yenerek tur için büyük avantaj elde eden sarı-lacivertliler, kendi sahasında turu geçecek skoru elde etmek istiyor.
       
Fenerbahçe'ye tur için beraberlik yetiyor. Viktoria Plzen 1-0 kazanırsa maç uzatmaya gidecek. Uzatma dakikalarında da sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Çek ekibi 2-1 veya 1 farklı skorlu galibiyetlerde çeyrek finale çıkan takım olacak.
       
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek.

3 EKSİK VAR       

Fenerbahçe'de Viktoria Plzen maçı öncesi 3 eksik bulunuyor.
       
Statü gereği oynayamayan Emre Belözoğlu'nun yanı sıra, kırmızı kart cezalısı Raul Meireles ve ilk maçta sakatlanan Pierre Webo, maçta forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Gökhan Gönül'ün durumu ise bu akşam yapılacak antrenmandan sonra belli olacak.
       
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın Emre ve Meireles'in yokluğunda orta sahada ilk maçta olduğu gibi Mehmet Topal ve Selçuk Şahin'e görev vermesi bekleniyor.
             
YİNE SEYİRCİSİ OLMAYACAK    

Fenerbahçe, BATE Borisov ile oynadığı rövanş maçında olduğu gibi Viktoria Plzen rövanş maçında da cezası nedeniyle seyircisiz oynayacak.

FENERBAHÇE - PLZEN MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
       
Sarı-lacivertliler, seyircisiz oynadığı BATE Borisov maçında stat dışından paraşütle atılan meşaleler nedeniyle UEFA tarafından yine seyircisiz oynama cezası aldı.
       
3 OYUNCU CEZA SINIRINDA   

Fenerbahçe'de 3 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
       
İkişer sarı kartları bulunan Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Caner Erkin bu maçta da sarı kart görürlerse cezalı duruma düşecek ve sarı-lacivertlilerin tur atlaması durumunda çeyrek final ilk maçında forma giyemeyecek.