Irak'tan Türkiye'ye tepki !

Irak'tan Türkiye'ye tepki !
Güncelleme:

Türkiye'nin PKK'ya yaptığı operasyonlar sonrası Irak Hükümeti Türkiye'yi eleştirdi.

Irak, Türkiye'nin terör örgütü PKK hedeflerine yönelik Irak'ın kuzeyinde düzenlediği hava operasyonlarını, "olayı tırmandırma ve egemenliğe saldırı" şeklinde niteledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Haydar el-İbadi  başkanlığında toplananIrak Bakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin Irak toprakları  içindeki hava saldırıları ele alındı.

Açıklamada, "Irak, kendi topraklarından Türkiye'ye yönelik herhangi  bir saldırıyı kabul edemez. Türkiye, olayı tırmandırmadan iyi dostluk ilişkisine  saygı çerçevesinde iki ülke arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümü yoluna  başvurmalı" denildi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi de Türkiye'nin Bağdat  Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüşmesinde operasyonların düzenlendiği bölgelere  yakın sınır köylerinde meydana gelebilecek olası maddi ve insani zarardan ötürü  endişe duyduklarını belirtmişti.

Caferi, "Türk hükümetinin bölgedeki herhangi bir askeri operasyondan  dolayı Irak hükümetiyle koordinasyon sağlaması gerektiğine" işaret ederek,  Türkiye'nin güvenliğine önem verdiklerini vurgulamıştı.