Kamyon apartmana girdi, şoför öldü

Kamyon apartmana girdi, şoför öldü

İzmir'de freni boşalan kamyon bir apartmanın ön cephesine çarptığı kazada şoför hayatını kaybetti.

İzmir'de freni boşalan kamyon bir apartmanın ön cephesine çarptı. Hasar gören iki dairede oturanlar olaydan yara almadan kurtulmanın sevincini yaşarken, kamyonda sıkışarak can veren şoförün cesedi iki saat sonda bulunduğu yerden çıkarılabildi. Çünkü uygun vinç bir türlü gelmedi.

KAMYON APARTMANA GİRDİ - FOTO GALERİ

İzmir’in Buca İlçesi’nde 55 yaşındaki Hamdi Ceylan yönetimindeki dolgu malzemesi yüklü kamyonun frenleri, eğimli yolda boşaldı. Kamyon  bir otomobile, ardından bir apartmanın ön cephesine çarptı. Kazada, 2 dairede hasar meydana geldi. Yaklaşık 2 saat sonra gelen vinçle bulunduğu yerden çıkartılan kamyonun şoförü Ceylan’ın öldüğü belirlendi. İki çocuk babası Ceylan’ın, kamyonu durdurmak için bir başka apartmanın istinat duvarına çarptığı ancak başarılı olamadığı ifade edildi.

Kaza, Atatürk Mahallesi 204/10 Sokak’taki Huzur Apartmanı önünde bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Yeraltına fiberoptik kablo döşeyen bir firma için dolgu malzemesi getiren evli ve 2 çocuk babası Hamdi Ceylan yönetimindeki 35 KA 5435 plakalı kamyon, eğimli olan 204/33 Sokak’ta çalıştığı sırada, iddiaya göre freni boşaldı. Kamyon içinde bulunan Ceylan, aracı yol kenarındaki apartmanın istinat duvarına çarptırıp durdurmak istedi. Ancak, duvara zarar veren tonlarca ağırlığındaki kamyon, hız kazanıp 204/10 Sokak’ta park halinde bulunan 06 U 1632 plakalı otomobile çarptı. Otomobil, Huzur Apartmanı’nın bahçesine düşerken, kamyon da hızla daire 10 ve 6’nın dış duvarına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle şoför Ceylan kamyonun ön kısmına sıkıştı, evlerden birinin duvarı yıkıldı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İzmirgaz ekipleri binadaki doğalgazı kesti.

"DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

Apartmanda oturan 65 yaşındaki Hüsniye Ovalıoğlu Özsavaş, "Deprem oluyor sandım, dışarıya çıktığımda kamyonu gördüm. Sanırım kamyonun freni boşalmış. Aslında kamyonun bulunduğu sokağın merdivenli olması gerekiyordu, ama belediye ekiplerine bir çok kez söylememize rağmen, o sokağı merdivenli yapmadılar" diye konuştu.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Duvarı yıkılan daire oturan 36 yaşındaki Abdullah Önen, ölümden döndüklerini aktardı. Evli ve iki çocuk babası Önen, "Eşimle bir başka odadaydık, kamyon dairenin duvarını yıktığında büyük panik yaşadık. Eğer biz de o odada olsaydık ölebilirdik" dedi.

HEM EVLERİ HEM OTOMOBİLLERİ ZARAR GÖRDÜ

Kamyonun çarpmasıyla apartmanın bahçesine düşen otomobilin sahibi Hasan Benli (30) ile eşi, 24 yaşındaki Selda Benli de eğimli sokağın merdivenli olması gerektiğini savundu. Selda Benli, "Hem evimiz hem de otomobilimiz zarar gördü. Çok şükür bizde bir şey yok" diye konuştu.

VİNÇ BEKLENDİ

Kamyonun çarptığı yerden çıkartılması için yaklaşık 2 saat vinç beklendi. Buna öfkelenen Ceylan’ın yakınları duruma tepki gösterdi. Daha sonra, belediye ekipleri tarafından bir vinç getirildi ancak kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle olay yerine bir başka vinç çağırıldı. İkinci vincin olay yerine gelmesinin ardından yapılan çalışmada, kamyon bulunduğu yerden çıkartıldı. Yapılan incelemede, Ceylan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Kamyon şoförü Ceylan’ın bir kardeşinin trafik kazasında hayatını kaybettiği, bir başka kardeşinin de yine trafik kazasında ağır yaralandığı belirtildi. Savcının incelemesinin ardından Ceylan’ın cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.