Karıalı Kadınlar Fotoğraf Sergisi15 Eylülde Dibekli Handa Açılıyor

Karıalı Kadınlar Fotoğraf Sergisi15 Eylülde Dibekli Handa Açılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karya’lı kadınlar fotoğraf sergisi sanatsevenlerle buluşuyor.

- Muğla’nın Bodrum ilçesinde karya’lı kadınlar fotoğraf sergisi sanatsevenlerle buluşuyor.

Bodrum’da yaşayan Fotoğraf Sanatçıları Erol Ünal, Osman Yüzbaşıgil , Nayil Kabak ve Jak Kohen; Milas Baltalıkapı, Milas köyleri Ekiztaş köyü, Çomakdağ, Kızılağaç, Yatağan Yeşilbağcılar köyü, Bodrum Geriş köyü gibi Muğlanın çeşitli yörelerinden çektikleri fotoğraflar ile "Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi"ni Dibekli Han Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanında 15 Eylül Cumartesi günü Saat 19:00'de açıyorlar.

KARİA

Karia, Menderes Nehri’nden Dalaman Çayı’na, Tavas’tan Kos’a Rodos’a uzanan toprakların tarihte bilinen en eski adıdır. Buradaki antik şehirleri hep Karia'lılar kurmuş. Dünyada ilk kez savaşta miğfer kullanmayı, kalkanlarına kulp takmayı onlar akıl etmiş. Dünyanın ilk kadın amirali Artemisia, Herodot’ta Karia'lıdır. Dünyada ilk müzik yarışması bu topraklarda yapılmış; dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum bu topraklarda yükselmiştir. Dünyanın ilk kadın direnişçileri de Karia'lı kadınlar olarak bilinir.

Bu arada "Karia'lı Kadınlar Fotoğraf Sergisi" daha önce İstanbulda İstiklal Caddesinde Aznavur Sanat Galerisinde açılmıştı.

KARIA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ15 EYLÜLDE DİBEKLİ HANDA AÇILIYOR

KARIA'LI KADINLAR FOTOĞRAF SERGİSİ15 EYLÜLDE DİBEKLİ HANDA AÇILIYOR