Kılıçdaroğlu'ndan 2. Yenikapı yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan 2. Yenikapı yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'lilerin tekrarladığı "Yenikapı davetini" yeniden değerlendireceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan pazar günü İstanbul’da Yenikapı’da yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ilişkin “Sayın Bahçeli’nin bu davete icabeti haberini aldık. Sağolsunlar var olsunlar. Ben aslında sayın Kılıçdaroğlu’nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını açıkladılar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve Pazar günü Yenikapı’da olma kararını verir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT GELDİ

Erdoğan’ın bu davet tekrarına, aynı dakikalarda makamında AKP İzmir milletvekillerini ağırlayan Kılıçaroğlu’ndan yanıt geldi.

“YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİM”

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede 15 Temmuz gecesi değerlendirildi. AKP milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’na “Dik duruşunuz ve milli iradenin yanında yer almanız nedeniyle sizi kutluyoruz” sözleriyle teşekkür etti. Kılıçdaroğlu ile İzmir milletvekilli olan Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında oluşan iyi diyalogtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AKP milletvekilleri bugün saat 19.30’da İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda CHP’nin darbeye karşı yapacağı mitinge katılacaklarını belirtirken Kılıçdaroğlu’nu da 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikale’de yapılacak kendi mitinglerine davet etti. Kılıçdaroğlu, daha önce açıkladığı Yenikapı mitingine katılmama kararını parti yönetimiyle yeniden değerlendireceğini söyledi.