AK Parti kongreye gidiyor

AK Parti kongreye gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2 saate yakın görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saat 40 dakika görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın açıklama yapacak. Kulislere göre müthiş gelişmeler var. AK Parti'nin Ramazan ayından önce, mayısta kongreye gideceği belirtiliyor.

Herkesin gözü bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BaşbakanAhmet Davutoğlu arasındaki görüşmeye çevrilmişti. Kritik görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin 'olağan' olduğunu, açıklama yapılmayacağını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından saat 20.30'da Başbakanlık konutuna geçti.

AK Parti kongreye gidiyor - Resim : 1

BAŞBAKAN YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu yarın saat 11'de AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek MYK toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenleyecek.

AK PARTİ'DE KONGRE İDDİASI

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de konuşan CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise çok önemli bir kulis bilgisini paylaştı. Kulislere göre AK Parti Ramazandan önce, Mayıs ayında kongreye gidiyor.

Tarafsız Bölge programında konuşan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de kendisine gelen bilgilerde de kongreye gidildiğini söyledi. Selvi, "Ramazan ayından önce kongreye gitme noktasında karar alındığı duyumlarım var. Başbakan Davutoğlu yarın açıklayacak ancak aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış" diye konuştu.