Malatya İ.ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Doğanay İstifa Etti

Malatya İ.ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Doğanay İstifa Etti

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay istifa ettiğini açıklarken, mahkemeye başvuru yaptığını söyledi.

- Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay istifa ettiğini açıklarken, mahkemeye başvuru yaptığını söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Prof. Dr. Selim Doğanay, "İnönü Üniversitesi'nde 1997 yılında 'göz hastalıkları kliniği'nde öğretim görevlisi olarak başladığım akademik hayatıma, şu anda 3 buçuk yıllık profesör olarak devam etmekteyim. Yaptığım akademik çalışmalar birçok uluslararası ve ulusal ödül almıştır. Yaptığım yayınlar uluslararası dergilerde bugün itibariyle 495 atıf almıştır. Bunun yanı sıra geliştirdiğim bir alet İnönü Üniversitesi tarihinin ilk patenti olmak üzeredir. Bu alet şuanda CE belgesi almış ve ulusal ve uluslararası piyasada ticari ürün olarak satılmaktadır. Tüm ülkede olduğu gibi olağanüstü dönemlerden geçtikten sonra 2008 yılındaki rektörlük seçimlerine başlangıçta üniversitemizin içinden bir adayla girmek istedik. Ancak arkadaşlarımızla, dışarıdan gelen, bu üniversitede hiç çalışmamış, öğretim üyelerini tanımayan bir öğretim üyesi olmasına rağmen, son hafta Prof. Dr. Cemil Çelik'e destek vererek en yüksek oyu almasında büyük katkımız oldu" şeklinde konuştu.

Rektör Çelik’e ilk dönemde destek verdiğini, ikinci dönemde ise Prof.Dr. Ahmet Kızılay’a destek vermesi nedeniyle kendisinin anabilim dalı başkanlığından alındığını iddia eden Prof. Dr. Selim Doğanay, “Bu konuyla ilgili olarak idare mahkemesinde dava açtım, bu süreç devam etmektedir" ifadelerini öne sürdü.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeliğinden bugün itibariyle istifa ettiğini bildiren Prof. Dr. Selim Doğanay, "15 yıldır hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğum hastalarıma, vefalı dostlarıma ve arkadaşlarıma kendi adıma hakkımı helal ediyorum. Onların da benim üzerimdeki haklarını helal etmelerini bekliyorum. Bu yönetim ayrılır ayrılmaz Allah nasip ederse tekrar kendi yuvama ve üniversiteme geri dönme konusunda kararlı olduğumu da sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

Tıp fakültesinin diğer anabilim dallarında da sıkıntı olduğunu iddia eden Doğanay, "Rektör bey bir dönemlik rektörlük yapacağını söyledi. İkinci dönem Prof. Dr. Ramazan Özdemir'e bırakacağını söyledi ve sözünde durmadı" iddiasını ileri sürdü.

Doğanay, bazı profesörlerden de, rahatsızlıkları nedeniyle dışarıda muayene açanların günden güne çoğaldığını kaydetti.

Kaynak: DHA