'Meryem Ana'nın vasiyeti yapıldı

'Meryem Ana'nın vasiyeti yapıldı

Ankara'daki faciada hayatını kaybeden 'Meryem Ana' torunun yanına defnedildi.

Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 70 yaşındaki Meryem Bulut'un cenazesi, memleketi Batman'ın İkiztepe Köyü'nde, vasiyeti gereği, geçen yıl IŞİD ile girdiği çatışmada ölen torunu 20 yaşındaki Onur Polat'ın yanında toprağa verildi.

İstanbul'da yaşayan ve çevresinde "Meryem ana" olarak tanınan HDP üyesi Meryem Bulut, geçen cumartesi günü Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldısında yaşamını yitirdi. Meryem Bulut'un yakınları tarafından alınan cenazesi memleketi Batman'a getirildi. Bulut'un cenazesi kent merkezinden HDP Batman milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Milletvekili adayı Kadir Tunç'un da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından İkiztepe Köyü'ne götürüldü. Bulut'un cenazesini burada kadınlar bir süre omuzlarda taşıdı.

VASİYETİ ÜZERİNE TORUNUN YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Bulut, vasiyeti gereği, Kobani'de geçen yıl IŞİD ile girdiği çatışmada ölen Onur Polat'ın yanına gömüldü. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde "Barış şehitlerini saygıyla anıyoruz" pankartları taşındı.

Cenaze töreninde konuşan Bulut'un yakınları, "Meryem ana HDP İstanbul Şişli Yönetim Kurulu'nda görev yapıyordu. Her Cumartesi günü eylem yapan annelerden biriydi. Meryem ananın vasiyeti vardı, "Bana bir şey olursa beni torunumun yanına defnedin" demişti bize. Bugün onun vasiyetini yerine getiriyoruz" dedi.