Nereye gidiyoruz ?

Nereye gidiyoruz ?

Varan 1: İlköğretimde gebelik testi... Varan 2: Gitar çalan gençlere gözaltı... Varan 3: Tekbirle kafasını kestiler

HABER3.COM

Burası Türkiye...

Avrupa’da olsa, 1 ay boyunca konuşulacak olaylar, burada bir günün bir-iki saatinde ancak konuşulabiliyor, tartışılabiliyor.

Baş döndüren bir gündem trafiğinin olduğu Türkiye’de gündemin yoğunluğu ile kenarda köşede kalmış acı gelişmeler ise ancak dikkatli gözlerce seçilebiliyor.

Bugün Akşam gazetesinin 1. sayfasına bakan herkes inanıyoruz ki, “Nereye gidiyoruz böyle?” diye sormuştur.

Bizim dikkatimizi çekti..!

Gündem ne kadar karışık olursa olsun, kenarda kalsın, görülmesin, tartışılmasın istemedik...

İşte o sayfadaki 3 haber:

VARAN 1: İLKÖĞRETİMDE GEBELİK TESTİ

İstanbul'da 13 yaşındaki öğrenciye gebelik testi yapıldı. Kız çocuğu erkeklerle gezdiği gerekçesiyle okul müdürünün talimatıyla dersten çıkarıldı. Temizlikçi tarafından tuvalete götürüldü.

Tuvalette zorla üniforması çıkarılan kızdan gebelik testi için idrar alındı. Olay üzerine psikolojisi bozulan ve okulu bırakan öğrenci, intihara kalkıştı. Ailesi perişan durumdaki kız için savcılık soruşturma başlattı.

VARAN 2: GİTAR ÇALAN GENÇLERE GÖZALTI

Üniversiteye hazırlanırken cep harçlığını kazanmak isteyen liseliler, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın nezakette geçirdi. Polis, Ankara'daki ünlü Tunalı Hilmi Caddesi'nde gitar çalıp şarkı söyleyen 3 gence 'şikayet üzerine' baskın düzenledi. 17 yaşındaki çocukları ailelerine haber bile vermeden gözaltına aldı. Kabahatler Kanunu'nu çiğnedikleri için haklarında 75'er lira ceza kesilen gençler, 20 lira kazandıkları için cezayı ödeyemedi.

VARAN 3: TEKBİRLE KAFASINI KESTİLER

Başbakan Erdoğan'ın "ucube" dediği ve yıkılmasını istediği Kars'taki İnsanlık Anıtı'nda yıkım başladı. Heykellerden birinin başı, çevredeki halkın "Allahuekber" nidaları eşliğinde dün kesildi.

Anıtı yapan heykeltraş Merhmet Aksoy, "Bu görüntü adına çok üzgünüm. Heykelin altında kalacaklar" dedi.