Öğretmenlere müjde ! Ek ücret geliyor

Öğretmenlere müjde ! Ek ücret geliyor

Milli Eğitim Bakanı Avcı, okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret geleceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez" dedi. Avcı, okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesiyle ilgili de bir çalışma yaptıklarını açıkladı.
 
 Programı kapsamında İzmir Valiliğini ziyaret eden Bakan Avcı, anı defterini imzaladı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Avcı, KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili soruya "Bekleyelim, sonuçlarını görelim, ciddi bir çalışma var orada" yanıtını verdi.
 
Bakan Avcı, "MEB'de VIP torpille atama yapıldığı" yönündeki soruyla ilgili de şunları kaydetti: "Hemen listelerini getirin. Milli Eğitim Bakanlığında atamaların hangi kriterle nasıl yapıldığını herkes görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez. Ama bazı basın yayın kuruluşları özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütüyorlar. En küçük aksaklığı, Gümüşhane'nin bir köyündeki ilkokulun penceresini kırk oluşunun fotoğrafını alıp 'Türkiye'de eğitim göçtü' diye bir haberyapıyorlar. Bunu ne kadar kasıtlı yaptıklarını, niye yaptıklarını, hangi tekere hangi çomağın sokulmasından ötürü rahatsız olduklarını biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz."
 
Nöbet tutan öğretmenlere ek ücret

"Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda öğretmenlerin talepleri hakkında çalışma olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'yla ortak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Avcı, "Bütçe imkanları, ne zaman, nerede, nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Teknik konularını hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek" dedi. Bakan Avcı, öğretmenlerin bu konuyla ilgili taleplerine duyarlı olduğunu daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.