PERVİN ÖZDEMİR SERAMİK YARIŞMASI

PERVİN ÖZDEMİR SERAMİK YARIŞMASI

Konak Belediyesi, Pervin Özdemir Seramik Yarışması düzenledi.

Konak Belediyesi, Pervin Özdemir Seramik Yarışması düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelyalı Kültür Merkezi'ndeki seramik kurslarını yürüten sanatçı Pervin Özdemir'in adına düzenlenen yarışmaya 250 eser katıldı.

Kursiyerlerce yapılan eserleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Halil Yoleri, Prof. Dr. Yakup Öztuna, Yard. Doç. Dr. Feyzi Korur, Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Kavala ve Pervin Özdemir'den oluşan jüri değerlendirdi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Pervin Özdemir öncülüğünde düzenlenen seramik kurslarından başarılı sanatçılar yetiştiğini ifade ederek, ilçedeki kültür merkezlerinin akademi gibi çalıştığını belirtti.

İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir'in atölyesinde çeşitli meslek gruplarından kişilerin, yaratılarını toplumla paylaşmak için çalışmalarını büyük bir hevesle sürdürdüklerini hatırlatan Tartan, "Çeşitli alanlarda değişik meslek gruplarında çalışmış kişiler, toprağa ruh vermek için bir araya geliyorlar. Ellerine aldıkları kili, şamotu ve beyaz topraktan oluşan çamuru, hayal güçleri ile şekillendirerek, pişirip sergilenmek üzere atölyenin en güzel yerine koyuyorlar" dedi.

Sanatın her dalının çok güzel olduğunu belirten Pervin Özdemir de seramiğe gönül veren herkese atölye kapısının açık olduğunu belirterek, "Yeni sanatçıların ortaya çıkmasında küçücük bir katkım oluyorsa kendimi dünyanın en mutlu insanı sayarım" dedi.

Jüri değerlendirmesinin ardından 10 çalışmaya ödül verilecek, 68 çalışma da açılacak sergide İzmirlilerin beğenisine sunulacak.